Μητσοτάκης σε δημάρχους: Διαφωνώ πλήρως με την καθιέρωση απλής αναλογικής στην Αυτοδιοίκηση

Πλήρως αντίθετος με την καθιέρωση της απλής αναλογικής και στην Αυτοδιοίκηση εμφανίστηκε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντηση που είχε με δημάρχους.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεσμεύτηκε ότι εάν η σημερινή κυβέρνηση προχωρήσει στην αλλαγή του εκλογικού νόμου, μόλις η Νέα Δημοκρατία αναλάβει τη διακυβέρνηση θα αλλάξει αμέσως μια τέτοια ρύθμιση. Οπως είπε, «αποτελεί χτύπημα στη λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».
Κατά της απλής αναλογικής στην Αυτοδιοίκηση τάχθηκαν και οι δήμαρχοι, τονίζοντας ότι κάτι τέτοιο ανατρέπει τη σταθερότητα της διοίκησης και αποδυναμώνει τη διαδικασία λήψης αποφάσεων.
Στη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Μητσοτάκης ενημερώθηκε για τα προβλήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και επανέλαβε τη βούλησή του να στηρίξει την ενίσχυση αυτού του θεσμού, που, όπως επισήμανε, έχει σημαντικό ρόλο στην κοινωνική συνοχή.
Όπως σημειώνεται από πλευράς Ν.Δ., το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επεξεργάζεται, σε συνεργασία με στελέχη της Αυτοδιοίκησης, τις προτάσεις της για την ενίσχυση του αναπτυξιακού ρόλου της Αυτοδιοίκησης και τις απαραίτητες αλλαγές προς όφελος των πολιτών.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο