Με εξπρές διαδικασίες οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί

Διαδικασίες-εξπρές για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς ακινήτων προβλέπει το σχέδιο νόμου του υπουργείου Δικαιοσύνης που αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα «Καθημερινή».

Στόχος, το όλο σύστημα να τεθεί σε πλήρη λειτουργία από τον προσεχή Σεπτέμβριο ώστε να προχωρήσουν οι πλειστηριασμοί που έχουν «παγώσει» λόγω των αντιδράσεων που υπάρχουν στα ειρηνοδικεία από ομάδες που αντιτίθενται στη διενέργειά τους, αλλά και της πολύμηνης αποχής των συμβολαιογράφων.

Όπως προβλέπεται, «η διοίκηση και η διαχείριση των ηλεκτρονικών συστημάτων πλειστηριασμών θα ανατεθούν με τη σύμφωνη γνώμη της Συντονιστικής Επιτροπής Συμβολαιογράφων Ελλάδας, στους κατά τόπους συμβολαιογραφικούς συλλόγους».

Με βάση τη διαδικασία που περιγράφεται, «με την υποβολή της προσφοράς, οι υποψήφιοι πλειοδότες θα ενημερώνονται αμέσως από το σύστημα με μήνυμα για το ποσό της προσφοράς τους, τον ακριβή χρόνο υποβολής της, καθώς και ότι αυτή έχει εγκριθεί. Με το ίδιο μήνυμα ο υποψήφιος πλειοδότης θα ενημερώνεται για τη μέγιστη προσφορά που έχει υποβληθεί στο σύστημα».

aftodioikisi.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο