Κοινωνικός Τουρισμός: Έρχονται οι προσωρινοί πίνακες των 150.000 δικαιούχων

Εντός της τρέχουσας εβδομάδας αναμένεται να δοθούν στην δημοσιότητα από τον ΟΑΕΔ οι προσωρινοί πίνακες με τους 150.000 ωφελούμενους του φετινού προγράμματος για τον Κοινωνικό Τουρισμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, η λίστα με τους δικαιούχους έχει οριστικοποιηθεί μετά από τον τελικό έλεγχο που έγινε τις προήγουμενες μέρες. Πηγές του Οργανισμού σημείωναν ότι μέχρι τις αρχές της εβδομάδας ή το αργότερο έως τις 20 Ιανουαρίου 2017, οι προσωρινοί πίνακες θα έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ.

Αμέσως μετά την ανάρτηση των προσωρινών πινάκων θα ακολουθήσει η διαδικασία υποβολής ενστάσεων και στη συνέχεια η ανάρτηση των οριστικών αποτελεσμάτων, η οποία θα σηματοδοτήσει και την επίσημη έναρξη του προγράμματος.

Σύμφωνα πάντως με τις ίδιες πηγές, με την ανάρτηση των προσωρινών πινάκων, θα έχει γίνει το πρώτο μεγάλο βήμα ώστε να ξεκινήσουν ουσιαστικά οι διαδικασίες για το φετινό πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού.

Στόχος του ΟΑΕΔ είναι να ξεκινήσουν να δίνονται οι επιταγές στους δικαιούχους μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου μέσα Μαρτίου, ώστε να αξιοποιηθούν ακόμα και μέσα στις γιορτινές μέρες του Πάσχα, που φέτος πέφτει νωρίς στις 16 Απριλίου. Με τον τρόπο αυτό θα ενισχυθεί και η εσωτερική τουριστική αγορά, όπως εκτιμούν στελέχη του Οργανισμού.

Υπενθυμίζουμε ότι η επιδότηση θα γίνει με τη χορήγηση Επιταγής Κοινωνικού Τουρισμού, η οποία έχει τη μορφή ενός μοναδικού ηλεκτρονικού κωδικού αριθμού.

Σύμφωνα με την αρχική προκήρυξη οι διακοπές που παρέχει το πρόγραμμα του Κοινωνικού Τουρισμού θα έχουν διάρκεια:

— Από μία έως 10 διανυκτερεύσεις, όταν επιλεχθούν για διακοπές τουριστικά καταλύματα των νήσων Λέσβου, Λέρου, Σάμου, Χίου και Κω.  Η αύξηση των ημερών σε δέκα για τους συγκεκριμένους προορισμούς ήταν μια απόφαση του υπουργείου Εργασίας προκειμένου να υποστηριχθούν τα συγκεκριμένα νησιά που παραδοσιακά αποτελούν τουριστικούς προορισμούς, αλλά στην παρούσα περιόδο πλήττονται λόγω των αυξημένων προσφυγικών ροών.

— Από μία έως 5 διανυκτερεύσεις, όταν επιλεχθούν για διακοπές τουριστικά καταλύματα της υπόλοιπης Ελλάδας.

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι εργαζόμενοι/ες και άνεργοι/ες, οι οποίοι/ες κατά το έτος 2015 πληρούσαν έναν από τους παρακάτω όρους:

— Είχαν 50 ημέρες εργασίας στην ασφάλιση του ΙΚΑ ΕΤΑΜ

— Έλαβαν από τον ΟΑΕΔ 50 ημέρες ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας

— Έλαβαν τακτική επιδότηση ανεργίας τουλάχιστον 2 μηνών (50 ημερήσια επιδόματα)

— Συγκεντρώνουν 50 ημέρες αθροιστικά από τα παραπάνω (ημέρες εργασίας, ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας και επιδότησης ανεργίας), καθώς και εγγεγραμμένοι άνεργοι/ες στο Ειδικό Μητρώο Ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ κατά την ημερομηνία λήξης υποβολής αιτήσεων.

Πάροχοι του προγράμματος είναι τουριστικά καταλύματα, όπως αυτά περιγράφονται στη Δημόσια Πρόσκληση, που διαθέτουν σε ισχύ κατά την ημερομηνία κατάθεσης της αίτησης και καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος το Ειδικό Σήμα Λειτουργίας τους καθώς και όλα τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την έκδοσή του.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο