Αυτή είναι η Βουλγάρα δολοφόνος που σκότωσε και έβαλε στον καταψύκτη τον ναυτικό στην Ευαγγελιστρίας

Η 49χρονη Ανέλια Αλεξάνδροβα, η σατανική γυναίκα που υπέγραψε «συμβόλαιο θανάτου» για τον ευεργέτη της και πατέρα του παιδιού της, από τον περασμένο Ιούνιο, έφυγε από την Βάρνα της Βουλγαρίας, όπου έκανε… real estate, προκειμένου να «αποδράσει» με το παιδί της στη Ρουμανία. Η 49χρονη, φωτογραφία της οποίας δημοσιοποιεί ο «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής», είχε ενημερωθεί ότι οι αξιωματικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, είχαν εξιχνιάσει την υπόθεση, είχαν συλλάβει την 26χρονη Βουλγάρα Γιορντάνκα Στοίτσεβα, τη μεσάζιντα στην ανεύρεση των εκτελεστών, και είχαν εκδοθεί διεθνείς αναζητήσεις για τη σύλληψή της. Οι Βούλγαροι αστυνομικοί είχαν ταυτοποιήσει την διεύθυνση κατοικίας της, ωστόσο τα ίχνη της είχαν χαθεί. Για 17 μήνες από την ημέρα της ανθρωποκτονίας, είχε χαρεί την απόλυτη ελευθερία…
 Από φωτογραφίες του εσωτερικού του διαμερίσματος της οδού Ευαγγελιστρίας 37 στην Καλλιθέα, που έγινε τόπος μαρτυρίου για τον Βασίλη Κοκκίνη, οι οποίες εμπεριέχονται στη δικογραφία, και εξασφάλισε ο «Ε.Τ. της Κυριακής», διαπιστώνεται η ακαταστασία του χώρου και η έντονη επιθυμία για σύντομη διαφυγή. Σε περίοπτη θέση βρίσκεται ο καταψύκτης που ήταν τοποθετημένη η σορός του θύματος, τον οποίο είχαν ασφαλίσει και με μονωτική ταινία. Πάνω σε ένα τραπέζι υπάρχει ένα φαρμακευτικό σκεύασμα, ενδεχομένως αγχολυτικό-υπνωτικό, που είχαν δώσει στο θύμα μαζί με αλκοόλ για να κάμψουν την αντίστασή του, όπως διαπιστώθηκε και από τις τοξικολογικές εξετάσεις. Στο πάτωμα υπήρχαν, μπουκάλια νερού, πολλές σακούλες και νάιλον συσκευασίες, που φαίνεται να χρησιμοποιήθηκαν για την τοποθέτηση του πτώματος, πριν το βάλουν στον καταψύκτη.  Η Αλεξάντροβα είχε βάλει στο σαλόνι και το ποδήλατο του γιου της, ενώ σε ένα τραπεζάκι μπροστά από το… χριστουγεννιάτικο δέντρο υπάρχει μια συσκευασία με πλαστικά γάντια μιας χρήσης, ενδεχομένως για να μην αφήσουν ίχνη και αποτυπώματα οι συνεργοί της. Το θύμα έχει δεθεί χειροπόδαρα, ήταν τοποθετημένο σε εμβρυακή στάση, το πρόσωπο καλυμμένο με σακούλες, πετσέτα και μονωτική ταινία, φορά τα ρούχα του και το μπουφάν του, ενώ υπάρχουν φανερά ίχνη αίματος στην πλάτη του και το κεφάλι του. Ο θάνατος ήταν ασφυκτικός.

Δύο «άγνωστοι» δολοφόνοι

 Η 26χρονη που όταν συνελήφθη ενδιαφερόταν μόνο για την… ενυδάτωση του τατουάζ της, ήταν αυτή που είχε βρει τον 29χρονο Λιβίου- Κονσταντίν Κοκρίς, εκτελεστή του «συμβολαίου θανάτου», το οποίο υπογράφηκε αντί 21.000 ευρώ από τα χρήματα του θύματος. Εκείνη πήρε 3.000 ευρώ για την «εξυπηρέτηση». Οι αστυνομικοί είχαν εντοπίσει και τον 32χρονο Βούλγαρο, που είχε αγοράσει τον καταψύκτη και είχε πάρει και αυτός 3.000 ευρώ για να βοηθήσει την Αλεξάνδροβα να τοποθετήσουν στο εσωτερικό του την σορό του 63χρονου συνταξιούχου ναυτικού Βασίλη Κοκκίνη. Ήταν έγκλειστος στις φυλακές της Νιγρίτας Σερρών για κλοπές-διαρρήξεις. Τα ίχνη του Κοκρίς έχουν χαθεί κάπου στη… Μάλτα, σύμφωνα με τις πληροφορίες που είχαν οι αρμόδιοι αξιωματικοί, από εκεί και έπειτα θεωρούν πως εφοδιάστηκε με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και έχει εξαφανιστεί.
Μυστήριο καλύπτει την ταυτότητα των άλλων δύο συνεργών του Ρουμάνου δολοφόνου, με τους οποίους βρέθηκε αντιμέτωπο το άτυχο θύμα, μέσα στο διαμέρισμα της οδού Ευαγγελιστρίας στην Καλλιθέα, την 1η Ιανουαρίου 2015. Τους δύο συνεργούς φαίνεται να γνωρίζει μόνο ο Κοκρίς, που τους βρήκε όταν δέχθηκε να διαπράξει τη δολοφονία εισπράττοντας 15.000 ευρώ.

Άλλαξε χτένισμα και χρώμα μαλλιών

Στις 15 Νοεμβρίου 2016, η Ανέλια Αλεξάντροβα μαζί με τον 13χρονο γιο της επιχείρησε να φύγει από την Βουλγαρία περνώντας τα σύνορα προς Ρουμανία. Εκεί επέδειξε ταξιδιωτικά έγγραφα με τα πραγματικά στοιχεία ταυτότητα της όπως και του παιδιού της. Η φωτογραφία του διαβατηρίου, ήταν αυτή που εξασφάλισε ο «Ε.Τ. της Κυριακής», ενώ η ίδια φαίνεται να είχε αλλάξει λίγο την εμφάνισή της, έχοντας άλλο χτένισμα και χρώμα μαλλιών. Άμεσα στον διασυνοριακό έλεγχο χτύπησε «καμπανάκι», εξαιτίας του διεθνούς εντάλματος σύλληψης που εκκρεμούσε σε βάρος της με αποτέλεσμα την σύλληψή της. Το επόμενο χρονικό διάστημα στο πλαίσιο της δικαστικής συνδρομής αναμένεται η έκδοσή της στη χώρα μας. Μεγάλο ζητούμενο είναι η επιμέλεια του 13χρονου αγοριού, την οποία αυτή τη στιγμή έχει το Ελληνικό Κράτος, που θα είναι αναγκασμένο να μεταφέρει το παιδί σε κάποιο ίδρυμα, εκτός και αν υπάρξει ενδιαφέρον της επιμέλειας από κάποιο συγγενικό πρόσωπο του θύματος, κάτι που θεωρείται σχεδόν απίθανο.

Η κατάθεση της γυναίκας που μεσολάβησε

 Μέσω μιας κοινής τους φίλης γνωρίστηκαν στα τέλη του 2014, με την Αλεξάντροβα, όπως υποστήριξε στην κατάθεσή της η 26χρονη Γιορντάνκα Στοίτσεβα. Η πολυμήχανη γυναίκα-αράχνη, όπως λέει η 26χρονη, είχε κερδίσει τη λύπησή της, όταν της ανάφερε τα προβλήματα που αντιμετώπιζε με τον άντρας της, ενώ για να ισχυροποιήσει το επιχείρημά της για την εξόντωσή του, της είχε… εκμυστηρευτεί ότι ο ναυτικός κακοποιούσε σεξουαλικά το παιδί.
Αναφέρει χαρακτηριστικά, η 26χρονη: «Κατάλαβα ότι η Ανέλια ήταν πολύ νευριασμένη με τον άνδρα της και όταν τη ρώτησα τι συνέβη μου είπε ότι ο άνδρας της είχε πειράξει σεξουαλικά το παιδί. Μάλιστα μου είχε πει ότι αυτός έδινε φάρμακα στο παιδί για να κοιμάται και για να μπορεί να του κάνει κακό. Όπως μου είπε η 49χρονη είχε πάει το παιδί σε γιατρό και της είχε πει ότι όντως το είχε πειράξει… Μετά από αυτά που μου είπε με ρώτησε αν ξέρω κάποιον που να θέλει να τη βοηθήσει για να κάνει κακό στον άνδρα της. Έλεγε ότι ήθελε να τον σκοτώσει, αλλά εγώ δεν την πίστεψα, γιατί νόμιζα πως τα έλεγε πάνω στα νεύρα της. Πίστεψα ότι ήθελε να τον τρομάξει, όχι να τον σκοτώσει».
Στην απολογία της παραδέχθηκε ότι γνώρισε στην Αλεξάντροβα, τον Κοκρίς για να την… βοηθήσει, ενώ κατάλαβε ότι αυτός μαζί με δύο συνεργούς του θα σκότωναν τον ναυτικό. Μάλιστα, κατέθεσε ότι είχαν συμφωνήσει να δώσει στο Ρουμάνο και τους συνεργούς του 15.000 ευρώ. Δυο μέρες μετά η 49χρονη τηλεφώνησε στη νεαρή Βουλγάρα και στον Ρουμάνο φίλο της και τους είπε να πάνε στο σπίτι της. Τότε άρχισε να τηλεφωνεί στον ναυτικό για να έρθει στο σπίτι, λέγοντας ότι το παιδί τους είναι άρρωστο.

«Τον σκότωσε και μετά τον κλωτσούσε»

Στη συνέχεια της απολογίας της περιγράφει τις ενέργειες για την προσέλκυση του θύματος και την ανθρωποκτονία. Υποστηρίζει χαρακτηριστικά: «Η 49χρονη άρχισε να παίρνει τηλέφωνο τον άνδρα της και του έλεγε ότι το παιδί δεν ήταν καλά και ότι είχε πυρετό. Αυτό ήταν ψέμα, το έκανε για να τον κάνει να ανεβεί στο σπίτι. Τελικά την πίστεψε και ήρθε. Εγώ είχα πάει στο σπίτι της γιατί εκείνη μου το είχε ζητήσει. Μου είχε πει ότι ήθελε να κρατάω στο μπαλκόνι το παιδί για να μην βλέπει όσα θα γίνονταν. Μου είχε πει ότι γι’ αυτό θα μου έδινε 3.000 ευρώ, όμως δεν μου τα έδωσε ποτέ ούτε εγώ τα ζήτησα».
Και συνεχίζει: «Κάποια στιγμή ανέβηκε ο άνδρας της στο σπίτι και άκουσα από μέσα να τον χτυπάνε. Ήταν πια αργά για να φύγω, νόμιζα ότι θα τον τρόμαζαν λίγο. Αφού τον χτύπησαν, μετά είχε ησυχία. Μπήκα στο σπίτι μετά από λίγη ώρα και ήμουν πολύ φοβισμένη. Δεν ξέρω να σας πω ποιος τον χτύπησε, δεν ήμουν μέσα. Μόλις με είδε η Ανέλια μου είπε να πάω μαζί της στο δωμάτιο και εκεί μου έδειξε έναν άνδρα που του είχαν δέσει τα χέρια και τα πόδια με κάτι σαν ταινία και στο κεφάλι του είχαν βάλει ένα πανί. Ο άνδρας αυτός φαινόταν να ανασαίνει και η 49χρονη τον κλωτσούσε και του έλεγε: «τα ίδια χάπια που έδινες στο παιδί μου, αυτά θα δώσω και σε σένα τώρα που έπεσες στα χέρια μου».
Η 26χρονη Βουλγάρα υποστηρίζει ότι μετά από λίγες ημέρες πληροφορήθηκε ότι ο άτυχος ναυτικός είχε πεθάνει. «Δυο-τρεις μέρες μετά συναντήθηκα με την Αλεξάντροβα και το παιδί της. Τότε μου είπε ότι ο άνδρας της έχει πεθάνει. Μου ανέφερε ότι του έδωσε κάποια χάπια για να ηρεμήσει, να μην κουνιέται και να κοιμηθεί. Μου είπε επίσης ότι ήθελε να βρει κάποιον να της πουλήσει έναν καταψύκτη. Δεν κατάλαβα τι τον ήθελε τον καταψύκτη και γι’ αυτό της έδωσα το τηλέφωνο ενός φίλου μου Βούλγαρου που κάνει μετακομίσεις. Σε αυτόν έδωσε γύρω στα 400 ευρώ, όμως, όπως μου είπε αυτός, όταν έβαλε τον καταψύκτη μέσα στο σπίτι η 49χρονη μαζί με έναν άλλον Βούλγαρο που δεν τον ξέρω του είπε ότι θα του έδινε άλλα 3.000 ευρώ για να βάλουν στον καταψύκτη τον νεκρό άνδρα της».
Η Αλεξάντροβα έφυγε μαζί με τον γιο της για την Βάρνα Βουλγαρίας στις 7 Ιανουαρίου 2015, έχοντας περίπου 300.000 ευρώ στις αποσκευές της…
Ένας φίλος του θύματος, που τον είχε καλέσει να φάνε μαζί εκείνη την Πρωτοχρονιά, όταν δεν είχε φανεί ο ναυτικός, ειδοποίησε τον αδερφό του, με τον οποίο δεν είχαν καλές σχέσεις, και δήλωσε την εξαφάνισή του στις 15 Ιανουαρίου 2015. Το αυτοκίνητο του θύματος είχε βρεθεί τότε εγκαταλελειμμένο στην οδό Ευαγγελίστριας, χωρίς οι αστυνομικοί να μπουν στη διαδικασία να αναζητήσουν έντονα την πολυκατοικία διαμονής της πρώην συζύγου που βρισκόταν στον ίδιο δρόμο.
Ένα χρόνο μετά, τον Ιανουάριο του 2016 ένας δικαστικός επιμελητής και ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος αποκαλύπτουν το έγκλημα στον… καταψύκτη.

Γάμος «συμφέροντος»

  Από τις καταθέσεις μαρτύρων για την υπόθεση, οι αστυνομικοί εντόπιζαν τα «μελανά» σημεία στη σχέση του ζευγαριού. Συγγενείς και φίλοι, έκαναν λόγο για έναν γάμο συμφέροντος από την πλευρά της 49χρονης και για έναν γάμο έρωτα και αποκατάστασης από αυτή του θαλασσοδαρμένου ναυτικού. Την γνώρισε και την παντρεύτηκε το 1997 μετά από ένα ταξίδι στη Βάρνα της Βουλγαρίας. Ο 44χρονος τότε άνδρας, στην επιδίωξή του να προσελκύσει την κατά 18 χρόνια μικρότερή του γυναίκα, πλήρωσε κάποιες οφειλές των γονιών της και τους αγόρασε σπίτι. Την έφερε στην Ελλάδα, την παντρεύτηκε και το 2003, έχοντας την επιθυμία να αποκτήσει ένα παιδί, το κατάφεραν μετά από εξωσωματική γονιμοποίηση.
Άνοιξαν κοινό τραπεζικό λογαριασμό, που τότε περιείχε 45.000 ευρώ. Κατά τη διάρκεια ταξιδιού του ναυτικού, με το παιδί νήπιο ακόμη, η Αλεξάντροβα πήρε τα χρήματα και έφυγε για την Κρήτη και μετά στη Βουλγαρία. Με την βοήθεια ιδιωτικού ντεντέκτιβ, εντοπίστηκε, επέστρεψε το παιδί όχι όμως και τα χρήματα. Το 2004 ξεκινά η δικαστική διαμάχη για την επιμέλεια του παιδιού. Το 2008 ο πατέρας του ναυτικού και παππούς του 14χρονου σήμερα αγοριού, λίγο πριν πεθάνει την ίδια χρονιά, έβαλε σε κλειστό τραπεζικό λογαριασμό του παιδιού περίπου 230.000 ευρώ, τα οποία θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει όταν θα συμπλήρωνε το 18ο έτος της ηλικίας του. Εκείνη τη χρονιά ο ναυτικός προτείνει στον δικηγόρο της συζύγου τα χρήματα του λογαριασμού να χρησιμοποιηθούν μαζί με δικά του 170.000 ευρώ για την αγορά οικοπέδου στο Λαγονήσι με την προϋπόθεση να γραφτεί στο όνομα του παιδιού. Η Βουλγάρα αρνήθηκε και… απέλυσε τον δικηγόρο ως «πουλημένο».
Όταν βλέπει ότι χάνει την επιμέλεια του παιδιού, βάζει μπρος το σχέδιο «ανάληψης» των 230.000 ευρώ, κάτι που καταφέρνει με τη χρήση πλαστογραφημένης υπεύθυνης δήλωσης εξουσιοδότησης χωρίς καν… γνήσιο υπογραφής όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες.

 Το παιδί σε κουτί με… λαχανικά

          Έχοντας χάσει την επιμέλεια του παιδιού φεύγει παράνομα στη Βουλγαρία, βάζοντας το 5χρονο τότε παιδί, σε ένα χαρτόκουτο με… λαχανικά, στην καρότσα φορτηγού μαζί με άλλα εμπορεύματα. Στην πατρίδα της πετυχαίνει δικαστικές αποφάσεις που της έδιναν την επιμέλεια του παιδιού, την ώρα που στη χώρα μας διωκόταν για αρπαγή ανηλίκου, πλαστογραφία και υπεξαίρεση. Εντοπίζεται και πάλι από ιδιωτικό ντεντέκτιβ που προσλαμβάνει ο ναυτικός. Πείθεται, έρχεται στην Ελλάδα μαζί με το παιδί και συλλαμβάνεται στο αεροδρόμιο εξαιτίας των διώξεων που εκκρεμούσαν σε βάρος της. Ο εισαγγελέας δίνει εντολή να αφεθεί ελεύθερη. Ο μεγαλόψυχος και ευαίσθητος ναυτικός την βοηθά να ξεπεράσει τις καταδικαστικές αποφάσεις που ο ίδιος είχε πετύχει σε βάρος της. Με τα χρήματα, υποστήριξε ότι αγόρασε ακίνητα στη χώρα της στο όνομα του παιδιού χωρίς ποτέ να παρουσιάσει έγγραφα που να το αποδεικνύουν.
Η Αλεξάντροβα εκμεταλλεύεται για ακόμη μία φορά την ευαισθησία του για το παιδί και κηρύσσει μια «εικονική ανακωχή» με σκοπό το οικονομικό όφελος, αναφέρουν συγγενείς και φίλοι. Το διαζύγιο βγαίνει τον Οκτώβριο του 2014. Ο ναυτικός έμενε στο ιδιόκτητο σπίτι της οδού Αριστοτέλους στην Καλλιθέας, ενώ εκείνη νοικιάζει το διαμέρισμα της οδού Ευαγγελιστρίας 37, δέκα μήνες πριν από το έγκλημα.

Πηγή: thetoc.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο