Εκπρόσωπος του Δήμου Καλλιθέας στο Περιφερειακό Συμβούλιο ο Μανώλης Κωστάκης: Τι είπε για το έργο του Φαληρικού Όρμου

Eκπροσωπώντας το Δήμο Καλλιθέας στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, όπου συζητήθηκε το Πρόγραμμα εκτελεστέων έργων και ο Προυπολογισμός 2017, παρέστη ο Αντιδήμαρχος Μανώλης Κωστάκης, ο οποίος ανέφερε στη σύντομη ομιλία του:
“Κυρίες και Κύριοι Δήμαρχοι,Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Αντιπεριφερειάρχες, Κύριε Πρόεδρε, Κυρία Ρένα Δούρου Περιφερειάρχη Αττικής.
Πριν προχωρήσω στην ανάγνωση της δήλωσης του Δημάρχου, σχετικά με το έργο ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου το οποίο εντάσσεται στο προγραμματισμό σας, θα ήθελα να συγχαρώ τις Παρατάξεις εκείνες που τη προηγούμενη εβδομάδα υπερψήφισαν την Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών επιπτώσεων που ουσιαστικά ανοίγει και το δρόμο για την τελική έγκριση του ΠΕΣΔΑ. Η εφαρμογή των Τοπικών Σχεδίων Διαχείρισης Απορριμμάτων με την παράλληλη στήριξή της από Ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις μαζί με το νέο ΠΕΣΔΑ καθιστούν τον Α’ και Β’ Βαθμό συνυπεύθυνους και συμμέτοχους σε μία βέλτιστα ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων με στόχο την ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση των πολιτών.
Ο κοινός στόχος ένας. Η προστασία του περιβάλλοντος.
Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά δύο ανθρώπους που είναι στην αίθουσα, τον Αντιπεριφερειάρχη κο Χρήστο Καπάταη αλλά και το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ε.Δ.Σ.Ν.Α., κο Αρη Βρούστη,για την πετυχημένη συνεργασία που έχουμε έως σήμερα σε θέματα που αφορούν περιβαλλοντικές δράσεις. Δράσεις όπως συλλογή οργανικών από λαϊκές αγορές που όχι μόνο εξοικονομούν πόρους για το Δήμο Καλλιθέας αλλά εστιάζουν και στην ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των πολιτών, για τη μελλοντική χρήση του καφέ κάδου.
Αναφορικά με το πρόγραμμα των εκτελεστέων έργων της Περιφέρειας Αττικής για το 2017 που συζητούνται σήμερα θα περιοριστώ σε μία χρηστική λεπτομέρεια που πιστεύω να βοηθήσει στο σχεδιασμό του νέου ποδηλατόδρομου που θα ενώσει το Παραλιακό μέτωπο με το Βόρειο τμήμα της Αθήνας. Μία λεπτομέρεια που δυστυχώς δεν προβλέφθηκε στο δικό μας τμήμα του ποδηλατόδρομου,που δεν έχει ακόμη παραδοθεί, και αφορά την οριοθέτηση των κάδων ανακύκλωσης και απορριμμάτων, με ειδικές εσοχές επί των πεζοδρομίων, που έχει ως αποτέλεσμα μία πολύπλευρη δυσλειτουργία τόσο για τους ποδηλάτες που βρίσκονται αντιμέτωποι καθημερινά με κάδους που φράζουν την ελεύθερη πορεία τους, όσο και για την Υπηρεσία αποκομιδής, δυσχεραίνοντας το έργο της.Επίσης κάποια τμήματα του ποδηλατόδρομου κόβονται απότομα εμποδίζοντας την ομαλή συνέχειά του.Τμήματα στα οποία κρίνεται απαραίτητη η τοποθέτηση φωτεινών σηματοδοτών και έχει ήδη προταθεί από τη τεχνική υπηρεσία του Δήμου μας “.

Ακολουθεί η δήλωση του Δημάρχου μας Κου Δημήτρη Κάρναβου σχετικά με την έναρξη δημοπράτησης της Α΄ φάσης της ανάπλασης της παραλίας:
Είναι αναμφίβολα πολύ θετικό το γεγονός ότι το έργο της ανάπλασης της παραλίας » τρέχει» επιτέλους με γρήγορους ρυθμούς.
Πρόκειται για έργο καθοριστικής σημασίας για το μέλλον της Καλλιθέας μας και ολόκληρης της Αττικής.
Υπάρχουν βέβαια μπροστά μας σημαντικά θέματα όπως της ανάπτυξης του εργοταξίου, η ωρίμανση και χρηματοδότηση της τελικής -και πιο σημαντικής -φάσης του έργου και βέβαια το μείζων θέμα της κυκλοφοριακής κάλυψης της περιοχής που περιλαμβάνει την διαμόρφωση νέων λεωφορειακών γραμμών, την πύκνωση υφιστάμενων, επείγουσες και τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έως και την ανάπτυξη γραμμής ΜΕΤΡΟ.
Για τα ανωτέρω θέματα είναι κρίσιμη η συμμετοχή του δήμου και ελπίζουμε σε συνέχιση και εντατικοποίηση της συνεργασίας που έχουμε με την περιφέρεια αλλά και τους άλλους φορείς.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο