Αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής του κόμβου Πειραιώς και Χαμοστέρνας από την Περιφέρεια Αττικής

Σύμβαση για την εκτέλεση του έργου «Αντιπλημμυρική προστασία περιοχής κόμβου Πειραιώς και Χαμοστέρνας – Β’ φάση», προϋπολογισμού 1.600.000 ευρώ (με ΦΠΑ), το… οποίο χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Προγράμματος Εκτελεστέων Έργων, υπέγραψε η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου.

Στόχος του έργου είναι να αποκατασταθεί η διέλευση της απορροής των ομβρίων που συγκεντρώνονται στην περιοχή παρέμβασης, και να αντιμετωπισθούν τα πλημμυρικά προβλήματα που παρουσιάζονται, ιδιαίτερα με τη συσσώρευση των υδάτων που παρατηρείται στην οδό Πειραιώς κατά τη διάρκεια έντονων βροχοπτώσεων. Αφορά δε σε παρεμβάσεις που περιλαμβάνονται στη Β’ Φάση της μελέτης αντιπλημμυρικής προστασίας περιοχής κόμβου Πειραιώς και Χαμοστέρνας, στα όρια του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου και του Δήμου Αθηναίων.

Ειδικότερα, το έργο έχει ως αντικείμενο την κατασκευή αγωγών ομβρίων συνολικού μήκους 660 μ. περίπου, καθώς και την κατασκευή φρεατίων υδροσυλλογής και φρεατίων επίσκεψης. Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν σε τμήματα των οδών Πειραιώς και Χαμοστέρνας, μέχρι τον υπάρχοντα αποδέκτη της οδού Σμύρνης.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο