Σε εταιρία οι εργαζόμενοι είναι υποχρεωμένοι να αρχίζουν τη δουλειά τους στις 9:06 ακριβώς!

Δεν υπάρχουν πολλές εταιρίες που επιμένουν στο να αρχίζει το προσωπικό τους να δουλεύει κάθε μέρα την ίδια ώρα ακριβώς, κάτι το οποίο συμβαίνει καθημερινά στην Pivotal Software.
Σύμφωνα με το BBC, oι εργαζόμενοι της αμερικανικής εταιρίας πληροφορικής που έχει 20 έδρες παγκοσμίως πρέπει να είναι στα γραφεία τους ακριβώς στις 9:06 το πρωί κάθε μέρα.
Αυτήν τη συγκεκριμένη ώρα καθημερινά ένα κουδούνι ή ένα γκονγκ χτυπάει και οι υπάλληλοι της εν λόγω εταιρίας είναι υποχρεωμένοι να τρέχουν και να μαζεύονται σε μία αίθουσα όπου διεξάγεται το καθιερωμένο δεκάλεπτο meeting.
Στη συνέχεια οι προγραμματιστές κάθονται στα γραφεία τους, χωρίς να αποσπώνται και χωρίς να πραγματοποιούν άλλες συναντήσεις για το υπόλοιπο της ημέρας.
Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Pivotal, Ρομπ Μι λέει ότι με αυτή την πρωτοβουλία κάνουν την κάθε μέρα τους στη δουλειά πιο αποτελεσματική.
«Συνειδητοποίησα ότι αν αφήσεις τους προγραμματιστές στο γραφείο τους, μπορεί να χαζεύουν μέχρι τις 10», αναφέρει ο Ρομπ Μι. «Κι αν δεν έχουν φάει θα πεινάσουν μέχρι τις 11, οπότε θα κάνουν ένα διάλειμμα για φαγητό και μετά θα δουλεύουν μέχρι το απόγευμα, πράγμα που δεν είναι καθόλου παραγωγικό».
«Έτσι σκεφτήκαμε να προσφέρουμε πρωινό σε όλους ούτως ώστε να τους δώσουμε κίνητρο να είναι κάθε πρωί στη δουλειά τους στην ώρα τους».
Οπότε όλοι οι εργαζόμενοι παίρνουν το δωρεάν πρωινό κάθε πρωί πριν αρχίσουν να δουλεύουν στις 9:06.
Γιατί όμως επέλεξαν ως ώρα τις 9:06 ακριβώς; «Σκεφτήκαμε ότι αν το κάναμε 9:00 oι προγραμματιστές θα καταπιέζονταν ψυχολογικά γιατί θα σκέφτονταν συνέχεια ότι μπορεί να αργήσουν να έρθουν», λέει ο Μι.
«Έτσι σκεφτήκαμε να το κάνουμε στις 9:05, αλλά αυτή η ώρα παραήταν ακριβής για τους προγραμματιστές που δεν τους αρέσει η τελειομανία, έτσι αποφασίσαμε να το κάνουμε 09:06 και το όλο πράγμα πήρε μια πιο διασκεδαστική τροπή».Αρχίζουν και τελειώνουν στην ώρα τους

Στο τέλος κάθε ημέρας ο καθένας φεύγει από το γραφείο του στις 6 το απόγευμα ακριβώς επειδή δεν επιτρέπεται στο προσωπικό να εργάζεται το απόγευμα.
Ο κ. Μι εξηγεί τον λόγο: «Οι προγραμματιστές δεν προγραμματίζουν καλά αν είναι πολύ κουρασμένοι έτσι δεν θέλουμε να τους κρατάμε εδώ μέχρι αργά το βράδυ».
Και μπορεί ο καθημερινός προγραμματισμός της Pivotal να φαίνεται σε κάποιους κάπως σπαστικός αλλά η εν λόγω εταιρεία είναι πολύ επιτυχημένη, παρόλο που πολλοί δεν τη γνωρίζουν.
Κερδίζοντας 2,8 δισεκατομμύρια δολάρια τον χρόνο, στους επενδυτές της συμπεριλαμβάνονται μεγάλες εταιρίες υπολογιστών όπως η Dell Technologies, η Microsoft αλλά και η General Electric και η αυτοκινητοβιομηχανία της Ford.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο