Αυτοκίνητο: Πριν αλλάξετε ασφαλιστική, σκεφτείτε…

Στις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες που βιώνουμε όλοι μας ανεξαιρέτως, αποτελεί πάγια τακτική των περισσοτέρων να θέλουν να μειώσουν τα έξοδα τους. Ένα εξ αυτών είναι και η ασφάλεια των οχημάτων τους.

Το να κάνει κάποιος μια έρευνα αγοράς για να βρει τη καλύτερη δυνατή τιμή για την ασφαλιστική κάλυψη του αυτοκινήτου ή της μοτοσικλέτας του δεν είναι κάτι κακό. Αν κάποιος καταφέρει να βρει μια καλύτερη τιμή ασφαλιστηρίου σε μια άλλη εταιρεία, τότε είναι δεδομένο ότι θα κατευθυνθεί στη νέα και φθηνότερη εταιρεία. Όμως αυτό δεν είναι απαραίτητα και η καλύτερη κίνηση που μπορεί να κάνει κάποιος κι αυτό γιατί αν η εταιρεία Β είναι φθηνότερη από την εταιρεία Α, δεν μεταφράζεται ότι η εταιρεία Α είναι η καλύτερη δυνατή επιλογή για εσάς. Γι’ αυτό πριν ακυρώσετε το συμβόλαιό σας καλό θα ήταν να σκεφτείτε τις παρακάτω παραμέτρους.

Μπορεί να χάσετε καλές εκπτώσεις

Είθισται πολλές ασφαλιστικές να ανταμείβουν τους πιστούς πελάτες τους, παρέχοντάς τους σεβαστό ποσοστό εκπτώσεων στα ασφαλιστήρια συμβόλαιά τους. Για να πραγματοποιηθεί όμως κάτι τέτοιο ένας πελάτης θα πρέπει να είναι στην εκάστοτε εταιρεία για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα ώστε να… «έχει δοκιμαστεί η πίστη του».

Δεν θα απολαμβάνετε ούτε ομαδικές εκπτώσεις!

Αν είστε πελάτης σε μεγάλη ασφαλιστική εταιρεία και διατηρείται διάφορα συμβόλαια σε αυτή, ίσως να απολαμβάνετε κάποια ομαδική έκπτωση στα συμβόλαιά σας. Αλλά για να γίνει αυτό θα πρέπει πέρα από τα αρκετά προϊόντα που θα έχετε σε μια ασφαλιστική, να είστε και πελάτης με διάρκεια.

Τώρα αν εσείς αποφασίσετε π.χ. να αλλάξετε ασφαλιστική εταιρεία για την κάλυψη του αυτοκινήτου σας και στην εταιρεία Α έχετε κι άλλα ασφαλιστικά πακέτα με προνομιακές εκπτώσεις, τότε αν πάτε στην εταιρεία Β όπου βρήκατε φθηνότερο συμβόλαιο, τότε είναι πολύ πιθανόν να σταματήσουν οι εκπτώσεις στα και άλλα σας πακέτα, με αποτέλεσμα στο σύνολο να μην έχετε τόσο μεγάλο κέρδος γενικά.

Καλύτερη σχέση ασφαλιζόμενου με τον ασφαλιστικό του σύμβουλο

Κάποια πράγματα δεν είναι μόνο χρήμα! Ένα εξ αυτών είναι και η σχέση που αποκτά ο ασφαλιζόμενος με τον ασφαλιστικό του σύμβουλο, η οποία δομείται με τα χρόνια. Όμως και επί του πρακτέου μια δυνατή και ποιοτική σχέση μπορεί να σας εξοικονομήσει χρήματα. Κι αυτό γιατί ένας μακροχρόνιος ασφαλιστικός σύμβουλος, ο οποίος π.χ. γνωρίζει τις οδηγικές σας συνήθειες, μπορεί να σας προτείνει ένα πακέτο καλύψεων που σας ταιριάζει, αλλά παράλληλα σας εξοικονομεί και χρήματα.

Ειδικά αν δεν είστε γνώστης της ασφαλιστικής αγοράς, ένας έμπιστος ασφαλιστικός σύμβουλος θα σας φανεί απόλυτα χρήσιμος, προστατεύοντάς σας από άσκοπα έξοδα. Γι’ αυτό το λόγο επενδύστε στη συγκεκριμένη σχέση!


Πηγή Tromaktiko

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο