Ο Δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος παρουσίασε στο Πανελλήνιο Συνέδριο του ΕΔΔΥΠΠΥ τις δομές και το Δίκτυο Εθελοντών των δημοτικών ιατρείων της Καλλιθέας.

Στο 12ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγειών Πόλεων –Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ), που διεξήχθη στη Μήλο στις 8 και 9 Ιουλίου, παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος όπου παρουσίασε και με την ιδιότητα του Αντιπροέδρου Α΄ του Δ.Σ. του ΕΔΔΥΠΠΥ τις δομές υγείας του Δήμου Καλλιθέας.

Ο Δήμαρχος Καλλιθέας Δ. Κάρναβος, αναφέρθηκε, ενώπιων ενός πολυπληθούς ακροατηρίου, στο ρόλο του εθελοντισμού στην προώθηση της δημόσιας υγείας, έργο που επιτελούν τα δημοτικά ιατρεία της Καλλιθέας.

Ο κ. Κάρναβος ανέφερε ότι το Δημοτικό Κέντρο Υγείας, της Καλλιθέας απαρτίζεται από 4 δομές, το ιατρείο το οποίο λειτουργεί καθημερινά με μόνιμο ιατρικό προσωπικό (παθολόγο, πνευμονολόγο, γυναικολόγο και παιδίατρο) αλλά και με εθελοντές ιατρούς (νεφρολόγο, ρευματολόγο, οφθαλμίατρο, φυσίατρο, αλλεργιολόγο, ΩΡΛ, δερματολόγο, ψυχολόγο) και στο οποίο πραγματοποιούνται ομαδικοί έλεγχοι και προγράμματα ενημέρωσης, εμβολιασμού και έρευνας.

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Καλλιθέας, στο Δήμο λειτουργεί επίσης το κοινωνικό φαρμακείο, σε συνεργασία με την ΜΚΟ «Αποστολή» της Εκκλησίας της Ελλάδος, που προσφέρει φάρμακα σε ευπαθείς ομάδες τα οποία προέρχονται και από δωρεές φαρμακείων, εταιρειών και ιδιωτών.

Ξεχωριστή αναφορά έκανε ο κ. Κάρναβος στο Δίκτυο Κοινωνικής Προσφοράς το οποίο λειτουργεί με περισσότερους από 100 εθελοντές και προσφέρει δωρεάν παροχές σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Παράλληλα, πριν από τρείς μήνες ο Δήμος Καλλιθέας έθεσε σε λειτουργία το ΚΕΠ Υγείας το οποίο έχει προσφέρει μέχρι τώρα μαστογραφίες σε ανασφάλιστες και άπορες γυναίκες, μετρήσεις σακχάρου και ενημέρωση για τον καρκίνο του εντέρου.

Το 12ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγειών Πόλεων –Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ) παρακολούθησαν ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης Παναγιώτης Κουρουπλής, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων (ΚΕΔΕ) και του Συνεδρίου του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγειών Πόλεων –Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ) Γιώργος Πατούλης, περιφερειάρχες, δήμαρχοι και μεγάλος αριθμός εκπροσώπων του ιατρικού χώρου.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο