4 ώρες διακοπή ρεύματος στην Καλλιθέα κάθε μέρα

Αν δεν ξέρεις σε ποιο τετράγωνο της Καλλιθέας μένει ένας δημότης της, μπορείς να μάθεις κάνοντάς του μια απλή ερώτηση: «Over ή Under 2,5 διακοπές ρεύματος το μήνα;» Αν σου απαντήσει «over» μένει πάνω από το Δημαρχείο (ή στη Λιβαδειά), αν σου απαντήσει «under» κάτω.

Οι «πάνω απ’ το δημαρχείο» είναι εκπαιδευμένοι πλέον. Όταν τους ρωτάς «πού θα κάνεις διακοπές φέτος;» σου απαντούν από συνήθεια «στην Καλλιθέα». Αν δεν γίνει μια φορά στις 15 μέρες διακοπή τηλεφωνούν στις βλάβες της ΔΕΗ για να ρωτήσουν μήπως έπαθε κάποια βλάβη το σύστημα και λειτουργεί κανονικά.

Τη βραδιά του τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ, μισή ώρα πριν την έναρξη του ματς είχαμε το καθιερωμένο μπλακ άουτ. 35 λεπτά αργότερα αφού η ΔΕΗ ενημερώθηκε για το πρόβλημα (δεν είναι και μέντιουμ για να το μαντέψει αμέσως) έστειλε δυο επίλεκτα κομάντο για να διορθώσουν τη βλάβη.

Στο ημίχρονο του τελικού έφτασαν στο τετράγωνο που είχε το πρόβλημα. Ο ένας μπήκε στην πολυκατοικία και ο άλλος έμεινε απ’ έξω (κράταγε τσίλιες μην έρθει ξαφνικά το ρεύμα). Ο μάχιμος, υπό τις επευφημίες του συγκεντρωμένου πλήθους άρχισε να κοιτάζει με προσοχή τα ρολόγια.

«Είναι σοβαρό γιατρέ;» ρώτησε ένας συγγενής από τον 3ο για να πάρει την καθησυχαστική απάντηση: «Όχι, όχι, μην ανησυχείτε, όλα καλά θα πάνε». «Δηλαδή το πρόβλημα λύθηκε;» επέμεινε η γιαγιά απ’ το ρετιρέ: «Κοιτάξτε. Επειδή το βραχυκύκλωμα είναι πολύ μικρό και δεν μπορούμε να βρούμε από πού ξεκινάει, θα περιμένουμε. Κάποια στιγμή θα μεγαλώσει, θα φανεί ποιο ρολόι έχει πρόβλημα και θα το διορθώσουμε» είπε ο ειδικός και μας έβαλε ιδέες: «Μήπως να φέρουμε ένα ποτηράκι νερό να ρίξουμε στα καλώδια να λαμπαδιάσουν, να δείτε και εσείς με την ησυχία σας από πού προέρχεται το βραχυκύκλωμα να γλιτώσουμε 3 διακοπές ακόμα;» ψέλλισε ο μουσάτος απ’ το ισόγειο, όμως εκείνη την ώρα ο Σέρχιο Ράμος ισοφάριζε για τη Ρεάλ και ο γιατρός του ρεύματος έπρεπε να φύγει.

Χθες είχαμε την επέτειο. Κλείναμε ένα μήνα και μια εβδομάδα από τη διακοπή του τελικού και η ΔΕΗ είπε να το γιορτάσουμε με ένα νέο ρομαντικό μπλακ άουτ. Κατά τις 23:00 ήρθε το πρώτο «μπαμ». Οι πιο τυχεροί ήταν όσοι κλείστηκαν στα ασανσέρ. Μετά την 38η διακοπή οι διαχειριστές των πολυκατοικιών αποφάσισαν να βάλουν μέσα αυτόματους πωλητές και δωρεάν 3G για να περνάς ευχάριστα το δίωρο της διακοπής. Έρχεται η πυροσβεστική να σε απεγκλωβίσει και δεν σου πάει η καρδιά να βγεις.

Διαγωνισμός με δώρο διαμονή 2 ατόμων!

Παραδόξως, μετά από 20 λεπτά το ρεύμα επανήλθε. Τους 2-3 υπολογιστές και τους 5 καταψύκτες στην Καλλιθέα που δεν κάηκαν με την πρώτη, η ΔΕΗ φρόντισε να τους ξανατεστάρει 15 λεπτά αργότερα, κόβοντας για δεύτερη φορά το ρεύμα.

Με τις βλάβες δεν μπορούσες να επικοινωνήσεις γιατί είχαν βλάβη τα τηλέφωνα, οπότε η λύση ήταν μπαλκόνι και φεγγαράδα μέχρι να πει ο παπάς το «Χριστός ανέστη».

Κατά τις 02:00 στα social media βγήκαν οι πρώτες πληροφορίες απ’ το μέτωπο. Ο δήμαρχος Καλλιθέας στο προφίλ του στο Facebook ενημέρωνε τον κόσμο για τις καυτές εξελίξεις: «Σύμφωνα με τους τεχνικούς της ΔΕΗ η βλάβη θα αποκατασταθεί σταδιακά την επόμενη 1+30 ώρα. Ένα κρίσιμο καλώδιο Καμμένο (σ.σ. λογικά ΑΝΕΛ ψήφιζε και αυτό) το οποίο ήδη αποκαταστάθηκε κ τίποτε περισσότερο πέραν της αναστάτωσης. Καλό ξημέρωμα σε όλους!». Συμβαίνουν και στις καλύτερες οικογένειες αυτά.

Η Καλλιθέα και η μισή Αθήνα έμειναν χωρίς ρεύμα ένα τετραωράκι γιατί κάηκε ένα κρίσιμο καλώδιο. Και φαντάσου τώρα να είσαι ΠΑΣΟΚ, να σε διόρισε ο σύντροφος Κατσιφάρας στη ΔΕΗ και να πρέπει 2 τα χαράματα να βρεις το κρίσιμο καλώδιο, λες και είσαι ο Μαγκάιβερ και να το αντικαταστήσεις κιόλας. Κουράστηκα εγώ, μόνο που το έγραψα, φαντάσου να πρέπει να το κάνεις κιόλας.

Κάθε Μέρα… 3 Προσφορές… ΜΟΝΟ για 24 ώρες, σε Απίστευτες Τιμές!

Για να είμαστε όλοι ικανοποιημένοι η σοσιαλιστική λύση είναι μία. Κάθε φορά που θα γίνεται διακοπή ρεύματος να αφαιρεί η ΔΕΗ 5 ευρώ από το λογαριασμό των «θυμάτων». Να δεις μετά τι αποθέωση θα γνωρίσει η ΔΕΗ. Δήμαρχος Καλλιθέας θα βγαίνει όποιος τάζει κατώτατο όριο ταχύτητας των πεζών και καθημερινή τετράωρη διακοπή ρεύματος. ΠΑΣΟΚ είσαι…

koolnews.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο