Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος άνοιξε τις πύλες του

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) ανοίγει και φέτος τις πόρτες του στο κοινό, για ένα τετραήμερο εκδηλώσεων, με ελεύθερη είσοδο, που φέρουν τον συμβολικό τίτλο Metamorphosis: Το ΚΠΙΣΝ στον Κόσμο.

Από την Πέμπτη 23 έως την Κυριακή 26 Ιουνίου, το ΚΠΙΣΝ μετουσιώνεται σε έναν ζωντανό τόπο ιδεών, εξερεύνησης και αλληλεπίδρασης, μέσα από ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα πολιτιστικών, αθλητικών και εκπαιδευτικών δράσεων για όλες τις ηλικίες.

Παράλληλα, οι επισκέπτες θα έχουν για πρώτη φορά την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τις νέες εγκαταστάσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, όπως επίσης και το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος σε ολόκληρη την έκτασή του.

Την Παρασκευή 24 Ιουνίου, οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν την παρουσίαση της μονογραφίας του Renzo Piano για το ΚΠΙΣΝ από τον ίδιο τον αρχιτέκτονα και συζήτηση με το κοινό, τζαζ μελωδίες από 14 ορχήστρες διάσπαρτες στους χώρους του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος, μουσικές παραστάσεις και street dance δρώμενα, καθώς και θεάματα με κορυφαίους καλλιτέχνες του τσίρκου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της ημέρας:

Παρουσίαση της μονογραφίας του Renzo Piano για το ΚΠΙΣΝ και συζήτηση για το έργο του
18:30 | ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ (ΕΛΣ) | Συζήτηση
Με δελτία προτεραιότητας τα οποία θα διανέμονται από τις 17:00 στο Κέντρο Επισκεπτών.

Jazz & Colors
20:00 | ΕΣΠΛΑΝΑΔΑ & ΟΧΘΕΣ ΚΑΝΑΛΙΟΥ | Μουσική
Το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος μεταμορφώνεται σε μια ανοιχτή μουσική παλέτα φιλοξενώντας την παραγωγή Jazz & Colors. 14 τζαζ ορχήστρες απλώνονται στον χώρο του Πάρκου και ερμηνεύουν ταυτόχρονα τις ίδιες μουσικές συνθέσεις με ποικιλότροπα στυλ η καθεμία, ενώ οι επισκέπτες ακολουθούν τα ακούσματα με αυθόρμητη σειρά.

Παράσταση Street Dance: Οι βραβευμένες ομάδες χορού του δρόμου Funky Habits και Waveomatics
20:30 | ΠΙΔΑΚΕΣ ΝΕΡΟΥ | Χορός
Οι Waveomatics και οι Funky Habits συναντιούνται με τους χορευτές της ομάδας David Dorfman Dance (DDD) σε μια ανοιχτή παράσταση αυτοσχεδιασμών και αλληλεπίδρασης. Breakers, poppers και μεταμοντέρνοι χορευτές, με κοινή φιλοσοφία για τη δύναμη του χορού και την κοινωνική και πολιτική της επίδραση, παρουσιάζουν στο κοινό ένα ανατρεπτικό χορευτικό δρώμενο.

Water Passion after St. Matthew
21:30 | ΞΕΦΩΤΟ| Μουσική
Το Water Passion after St. Matthew γράφτηκε το 2000 για τη 250ή επέτειο από τον θάνατο του Bach, και είναι βασισμένο στο έργο του Τα κατά Ματθαίον Πάθη. Στις οργανικές συνθέσεις του ο διεθνούς φήμης συνθέτης Tan Dun πειραματίζεται με το ηχητικό αποτύπωμα πρωτογενών υλικών όπως το χαρτί, το νερό, η πέτρα. Στο Metamorphosis την μουσική διεύθυνση της παράστασης θα έχει η Sarah Ioannides.

Circus of Illusions
00:00 | ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ | Εκδηλώσεις & Θεάματα
Παραστάσεις που κόβουν την ανάσα παρουσιάζουν κορυφαίοι καλλιτέχνες του τσίρκου: ο μύθος του Circe du Soleil, ο ξεκαρδιστικός David Shiner, η κορυφαία ισορροπίστρια Elayne Kramer, η ευλύγιστη χορεύτρια Nina Burri, o λαμπερός καουμπόι AJ Silver, οι μάγοι των ψευδαισθήσεων Smirnov Duo, η καλλιτέχνις του χούλα χουπ Anna Jack. Στο πρόγραμμα συμμετέχει ο Λάμπρος Φισφής σε μια βραδιά θεάματος, μαγείας και κωμωδίας! Την επιμέλεια του προγράμματος υπογράφει ο Mark Mitton. Προετοιμαστείτε για τη μαγεία τους!

Για τέσσερις ημέρες το ΚΠΙΣΝ υποδέχεται το κοινό και μεταμορφώνεται σε έναν ανοιχτό χώρο δημιουργίας και εξερεύνησης!

Περισσότερες πληροφορίες στο www.SNFCC.org/metamorphosis .

Όλες οι εκδηλώσεις θα έχουν ελεύθερη είσοδο, και πραγματοποιούνται με την αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

ypodomes.com

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο