Με κλεμμένο αυτοκίνητο από την Καλλιθέα οι βομβιστές ΑΤΜ της Ακράτας!

Αθηναίοι γνώστες της Αχαΐας οι βομβιστές του ΑΤΜ- Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ.

Από την Αθήνα, αλλά με καλή γνώση των περιοχών της Αχαΐας, πιθανολογούν οι ερευνητές της Αστυνομίας ότι προέρχονται οι άγνωστοι που προκάλεσαν έκρηξη τα ξημερώματα της Παρασκευής στο ΑΤΜ υποκαταστήματος τράπεζας στην κοινότητα Κράθιο της Ακράτας και άρπαξαν 72.390 ευρώ.
Το πρώτο από τα στοιχεία που τους οδηγούν στο συμπέρασμα αυτό είναι ότι το Ι.Χ. αυτοκίνητο το οποίο χρησιμοποίησαν για να γκρεμίσουν με την όπισθεν την τζαμαρία της τράπεζας, είχε κλαπεί στις 18 Μαΐου από την Καλλιθέα. Το δεύτερο είναι ότι η μέθοδος της έκρηξης που προκάλεσαν στο μηχάνημα διοχετεύοντας αέριο στο χώρο, είχε χρησιμοποιηθεί σε παρόμοιες κλοπές στις Ερυθρές Βοιωτίας και στην Αττική.
Το τρίτο στοιχείο είναι ότι το χωριό Κράθιο βρίσκεται δίπλα στην εθνική οδό Κορίνθου- Πατρών και είχαν άμεση δυνατότητα διαφυγής. Οι αστυνομικοί πιθανολογούν ότι πρόκειται για τους ίδιους δράστες που τον Απρίλιο είχαν επιχειρήσει να ανατινάξουν άλλο ένα ΑΤΜ στο (επίσης παραθαλάσσιο και κοντά στην εθνική) χωριό Σελιανίτικα, αλλά ενεργοποίησαν το συναγερμό και εγκατέλειψαν την προσπάθειά τους!

Αυτή τη φορά, οι άγνωστοι ήταν πιο προσεκτικοί. Πρώτα απενεργοποίησαν την κάμερα ασφαλείας που βρίσκεται έξω από την τράπεζα, έπειτα ξήλωσαν το προστατευτικό κιγκλίδωμα και μετά έπεσαν με το αυτοκίνητο στην τζαμαρία, αποκτώντας πρόσβαση στο εσωτερικό της τράπεζας. Αφού ανατίναξαν το ΑΤΜ και πήραν τα χρήματα, εγκατέλειψαν το κλεμμένο όχημα σε απόσταση 50 μέτρων και το πυρπόλησαν. Κοντά σε εκείνο το σημείο δεν υπάρχουν καταστήματα με κάμερες κι έτσι κανείς δεν ξέρει με τι μέσο διέφυγαν στη συνέχεια.

pelop.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο