Τροπολογία για την απόσυρση της παραχώρησης του «φιλέτου» στο Ολυμπιακό Πόλο Φαλήρου

Τροπολογία που αφορά στην κατάργηση της παραχώρησης των ακίνητων στο Ολυμπιακό Πόλο Φαλήρου στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, κατέθεσε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος, η οποία θα συζητηθεί στην σημερινή ολομέλεια της Βουλής στις 6 το βράδυ.

Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΛΟΒΕΡΔΟΥ

ΘΕΜΑ: ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΠΟΥ Αφορά την παραχώρηση στο Υπουργείο δικαιοσύνης ακινήτων που βρίσκονται στην Ζώνη Α2 του Ολυμπιακού Πόλου Φαλήρου.

Α” ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ.
Με πολιτική πρωτοβουλία του Υπουργού Δικαιοσύνης και εν αγνοία των αρμόδιων Υπουργών στις 6 Μαίου 2016, η κυβέρνηση δια του επίσης αναρμόδιου Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων νομοθέτησε, με τρόπο που καθιστά φανερή την μέθοδο της λαθροχειρίας, την παραχώρηση των ακινήτων που ευρίσκονται στην Ζώνη Α2 του Ολυμπιακού Πόλου Φαλήρου στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, προκειμένου αυτά να χρησιμοποιηθούν σαν χώρος όπου θα διεξάγονται δίκες που αφορούν μεγάλο αριθμό κατηγορουμένων.
Η τροπολογία περιεβλήθη τον τύπο βουλευτικής τροπολογίας, προκειμένου να αποφευχθεί ο έλεγχος από την αντιπολίτευση και από τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης των όμορων περιοχών. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός από τους 16 υπογράφοντες βουλευτές μόνο μία είναι βουλευτής του λεκανοπεδίου Αττικής και όλοι οι άλλοι είναι βουλευτές από τους άλλους νομούς της Ελλάδος.
Η γνωστοποίηση της απόφασης αυτής που συντελέστηκε με την ταυτόχρονη ψήφιση της τροπολογίας, ξεσήκωσε μεγάλες και σφοδρές αντιδράσεις από τους δημάρχους των όμορων περιοχών, πολιτιστικούς συλλόγους και κινήσεις πολιτών των ίδιων περιοχών, οι οποίοι αμέσως συνειδητοποίησαν ότι το έργο ανάπτυξης της περιοχής θα διεκόπτετο οριστικά.
Επειδή η απόφαση αυτή είναι παράγοντας δημιουργίας αρνητικών προϋποθέσεων στην ανάπτυξη της οικονομίας και ανεξάρτητα αν αυτό αποτελεί χαρακτηριστικό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, προτείνεται η ψήφιση της παρούσας τροπολογίας.

limani24.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο