Με λαμπρότητα διεξήχθησαν οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της επετείου της 25ης Μαρτίου.

Πλήθος κόσμου κατέκλυσε το πρωί της Παρασκευής τους δρόμους της πόλης μας για να παρακολουθήσει με αίσθημα εθνικής υπερηφάνειας την παρέλαση της μαθητικής και σπουδάζουσας νεολαίας που απέδωσε τιμές στους ηρωικούς αγώνες των προγόνων μας.

Στην παρέλαση συμμετείχαν ακόμη αθλητικοί, πολιτιστικοί και εθνικοτοπικοί σύλλογοι, πρόσκοποι και άλλοι φορείς της πόλης μας.

Νωρίτερα, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό των Αγίων Πάντων τελέστηκε η επίσημη δοξολογία, παρουσία του Δημάρχου Καλλιθέας Δημήτρη Κάρναβου, εκπροσώπων των δημοτικών παρατάξεων και σύσσωμου του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου.

Στη συνέχεια, παρουσία των σημαιοφόρων μαθητών και των παραστατών από όλα τα σχολεία της πόλης μας έγινε επιμνημόσυνη δέηση στην Πλατεία Ηρώου και η κατάθεση στεφάνων με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από τη Δημοτική Φιλαρμονική.

Ο Δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος στην ομιλία του αφού αναφέρθηκε στις λαμπρές σελίδες της μακραίωνης ελληνικής ιστορίας τόνισε: «Το πιο ηχηρό μήνυμα που αναδεικνύει η 25η Μαρτίου, είναι το ζήτημα της εθνικής μας ενότητας.Είναι τεράστιο αυτό που οι Έλληνες πετύχαμε τότε, χάρις ακριβώς στην απίστευτη εθνική ενότητα και ανάταση, που δεν την εμπόδισαν τα σύνορα, η γεωγραφία, οι ταξικές διαφορές, οι οπισθοδρομικές δομές εξουσίας. Ανατρέψαμε συσχετισμούς αιώνων, τις συμμαχίες των μεγαλύτερων αυτοκρατοριών του κόσμου, νικήσαμε μία αυτοκρατορία που κατείχε μία έκταση από τα Βαλκάνια έως τη Μεσοποταμία και την Αίγυπτο. Ήταν αδιανόητο αυτό που κάναμε, γιατί ήταν ενάντια στο τότε κατεστημένο. Και πετύχαμε να ανατρέψουν το κατεστημένο χάρις στην ενότητά μας. Μια ενότητα, που δεν ήταν ευκαιριακή, αλλά βασίστηκε σε μία οργάνωση και κυρίως σε ένα μεγάλο εθνικό συμβόλαιο κοινών αξιών.

Αλλά υπήρξε και η κοινή πίστη στον ανθρωπισμό, τη δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα».

Οι εκδηλώσεις για την επέτειο της 25ης Μαρτίου ολοκληρώθηκαν με τους παραδοσιακούς χορούς των μαθητών.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο