“Μεταμορφώσεις” στο Θέατρο Αλκμήνη. Ένα σύγχρονο νεοελληνικό έργο εμπνευσμένο από την αρχαία ελληνική φιλοσοφία

Η καλλιτεχνική εταιρεία ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ μετά την επιτυχία που είχε, μεταξύ άλλων, στα διεθνή φεστιβάλ κινηματογράφου της  Ισπανίας, του San Francisco καθώς και την επίσημη συμμετοχή  Short Film Corner του 68ου Φεστιβάλ Καννών 2015 ως συμπαραγωγός εταιρία στην ταινία μικρού μήκους «Μινώταυρος» σε σενάριο και σκηνοθεσία Emy Bulloch, επιστρέφει στο θέατρο αναλαμβάνοντας την παραγωγή του θεατρικού έργου  «Μεταμορφώσεις» του Αντώνη Σπίνουλα, σε σκηνοθεσία Ντίνας Γιαμπουράνη και Αντώνη Σπίνουλα.


Το έργο  παίζεται από την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου και κάθε Τετάρτη στις 18.30΄, στο θέατρο Αλκμήνη (Αλκμήνης 8, Γκάζι, τηλ.: 210-34.28.650).


Πρόκειται για ένα σύγχρονο νεοελληνικό έργο που μιλάει για την καταλυτική δύναμη της αγάπης, εμπνευσμένο από την αρχαία ελληνική φιλοσοφία, τα έργα των αρχαίων μας τραγικών ποιητών, την ελληνική μυθολογία και τα κοινά στοιχεία των παγκόσμιων

θρησκειών. Η σκηνοθετική προσέγγιση έχει ως βάση το αρχαίο δράμα, χρησιμοποιώντας σύγχρονα στοιχεία και αναπαραστάσεις έργων Τέχνης, και θέλει να δείξει στο θεατή ότι η σοφία, η αλήθεια, η ελευθερία – έννοιες βαθιά συνδεδεμένες με το σεβασμό – μπορούν να βοηθήσουν τον σύγχρονο  άνθρωπο να βρει την δύναμη για μια ολοκληρωτική μεταμόρφωση στη ζωή του που μπορεί να συντελέσει στην ανοδική εξέλιξη του ανθρώπου.

Με την αγορά του εισιτηρίου αυτομάτως ο κάτοχος μπαίνει σε κλήρωση τουριστικού διάπλου της Διώρυγας Κορίνθου, ως δώρο στο θεατρόφιλο κοινό που θα παρακολουθήσει την παράσταση. Η κλήρωση γίνεται μετά το τέλος της παράστασης. Ευγενική προσφορά της Ανωνύμου Εταιρείας Διώρυγος Κορίνθου.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο