Παρέμβαση στο ΙΚΑ Καλλιθέας από την Λαϊκή Επιτροπή

Παρέμβαση στα ιατρεία του ΙΚΑ Καλλιθέας πραγματοποίησε η Λαϊκή Επιτροπή Καλλιθέας την Πέμπτη 16 Ιουλίου

 Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με την υποστήριξη και των άλλων φιλοΕΕ πολιτικών δυνάμεων, χωρίς να καταργήσει ούτε μισό άρθρο από τους νόμους που εξαθλίωσαν τους εργαζόμενους τα προηγούμενα χρόνια, φέρνει με το 3ο μνημόνιο νέα μέτρα ολικής εξόντωσης των λαϊκών στρωμάτων. Οι εναπομείνασες δομές υγείας θα πληγούν ανεπανόρθωτα. Η Λαϊκή Επιτροπή Καλλιθέας ανέλαβε την πρωτοβουλία να ενημερώσει τους εργαζόμενους και τους ασφαλισμένους για την λαίλαπα που θα πλήξει τη Δημόσια Υγεία, τους κάλεσε
στον οργανωμένο αγώνα για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών και απαίτησε από τη Διοίκηση να μην αποκλείσει κανέναν από την πρόσβαση στην ιατρική και φαρμακευτική κάλυψη, να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες για την άμεση εξασφάλιση όλων των ειδικοτήτων.
Οι εργαζόμενοι εξέφρασαν τον έντονο προβληματισμό τους για το μέλλον και τη βιωσιμότητά των δομών Υγείας με τα μέτρα που έρχονται και ενημέρωσαν για τις ήδη τεράστιες υπάρχουσες ελλείψεις. Οι ασφαλισμένοι εξέφρασαν τα έντονα παράπονά τους γιατί τα ιατρεία του ΙΚΑ Καλλιθέας έχουν πλέον ελάχιστες ειδικότητες και περιορισμένο αριθμό γιατρών. Ουσιαστικά γίνεται πλέον μόνο συνταγογράφηση, χωρίς να υπάρχει δυνατότητα εργαστηριακών εξετάσεων. Δεν υπάρχει αξονικός τομογράφος, ούτε μαστογράφος. Την ίδια ώρα, επιχειρηματικοί όμιλοι στον τομέα της υγείας κατακλύζουν την περιοχή μας με διαγνωστικά κέντρα και κλινικές, επιβαρύνοντας ακόμα περισσότερο τις λαϊκές οικογένειες .
Κοινή διαπίστωση όλων, εργαζόμενων και ασφαλισμένων, ήταν ότι πρέπει μαζί κι οργανωμένα να απαιτήσουμε, να διεκδικήσουμε και να παλέψουμε μέσα από τα συνδικάτα, τους φορείς και τη Λαϊκή Επιτροπή, για την απόκρουση των αντιλαϊκών πολιτικών κυβέρνησης-ΕΕ. Με κάθε τρόπο θα πρέπει να εξασφαλίσουμε τη λειτουργία των ιατρείων με όλες τις ειδικότητες και την κάλυψη των φαρμακευτικών αναγκών για όλες τις λαϊκές οικογένειες χωρίς περιορισμούς και προαπαιτούμενα. Είναι ανάγκη να αγωνιστούμε για ενιαίο, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας που να καλύπτει τις λαϊκές ανάγκες χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΛΕΚ

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο