Το Bloodhound SSC στην Αθήνα από τις 12 έως τις 14 Ιουνίου

H Castrol, που συμμετέχει στο project Bloodhound, φέρνει το Bloodhound SSC, το υπερηχητικό αυτοκίνητο των 1600χλμ/ώρα στην Αθήνα και υπόσχεται μια μοναδική εμπειρία στο ελληνικό κοινό αφού για πρώτη φορά θα έχει την ευκαιρία να δει από κοντά και να φωτογραφηθεί με το supersonic powercar Bloodhound SSC, που φιλοδοξεί να πιάσει ταχύτητα 1600 χλμ/ώρα, σε δοκιμή που θα πραγματοποιηθεί το 2016 στη Ν.Αφρική σπάζοντας το παγκόσμιο επίγειο ρεκόρ.

Για τρεις ολόκληρες ημέρες, από τις 12 έως τις 14 Ιουνίου του 2015, ο εξωτερικός χώρος του Ζαππείου αναμένεται να προσελκύσει χιλιάδες μικρούς και μεγάλους λάτρεις της ταχύτητας και του μηχανοκίνητου αθλητισμού, που θα επισκέπτονται με ελεύθερη είσοδο το χώρο από τις 11:00 έως 23:00. Στο ειδικά στημένο περίπτερο θα υπάρχουν διαδραστικά παιχνίδια και παιχνίδια προσομοίωσης, ενώ οι θεατές θα μπορούν συμμετάσχουν στον διαγωνισμό Bloodhound, διεκδικώντας 2 φανταστικά VIP ταξίδια στην πίστα δοκιμών του Milbrook στην Αγγλία, για να οδηγήσουν κορυφαία supercars και άλλα πολλά συλλεκτικά δώρα Bloodhound.

Σε πλήρη ταχύτητα το Bloodhound SSC θα καλύψει ένα μίλι σε 3,6 δευτερόλεπτα. Τονίζεται ότι το ρεκόρ επίγειας ταχύτητας είναι 1.228 χλμ/ώρα και το κατέχει από το 1997 το μοντέλο Thrust SSC και η ομάδα του Διευθυντή του Προγράμματος Bloodhound Richard Noble με οδηγό τον Andy Green και με τη συμμετοχή της Castrol. Η ίδια ομάδα θα προσπαθήσει με το BLOODHOUND SCC να σπάσει εκ νέου το ρεκόρ φτάνοντας τα 1600χλμ/ώρα, υπερβαίνοντας δηλαδή την ταχύτητα του ήχου κατά 1,4 φορές. Αντίστοιχη ταχύτητα έχει καταγραφεί μόνο από ένα μαχητικό F-104 Starfighter, το οποίο είχε πετάξει μόλις πάνω από το επίπεδο του εδάφους σε ταχύτητα 988 μιλίων/ώρα.

autoblog.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο