Ο Ροβινσώνας Κρούσος των νοτίων προαστίων – Πώς από πετυχημένος επιχειρηματίας κατέληξε άστεγος (βίντεο)

Από πετυχημένος επιχειρηματίας κατέληξε… άστεγος! Ο λόγος για τον 63χρονο Σταύρο, που ζει σε παραλία των νοτίων προαστίων σαν ένας σύγχρονος Ροβινσώνας Κρούσος. Ζει μόνος του, με μοναδική παρέα τα σκυλιά του ή καλύτερα… τα παιδιά του όπως λέει ο ίδιος.

Παρά τις δυσκολίες και τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει, με τη βοήθεια των κατοίκων της περιοχής, καταφέρνει και εξασφαλίζει ένα πιάτο φαγητό. Η ζωή του άλλαξε ξαφνικά, όταν έσπασε την σπονδυλική του στήλη σε τροχαίο.

Έμεινε καθηλωμένος σε ένα κρεβάτι, μόνος του με τα σκυλιά του. «Όταν ερχόταν κάποιος να μου φέρει φαγητό του ζήταγα να μου κάνει και καμία δουλειά στο σπίτι. Ήταν δύσκολα. Το μόνο μου μπορούσα να κάνω ήταν να ανοίγω τις κονσέρβες και να δίνω με ένα κουτάλι φαγητό στα σκυλιά» λέει ο Σταύρος.

Το διάστημα που βρισκόταν στο κρεβάτι, τα χρέη από την επιχείρηση που είχε συσσωρεύονταν. Όταν έγινε καλά, κατά τη διάρκεια ενός αστυνομικού ελέγχου, συνελήφθη. Καταδικάστηκε και οδηγήθηκε στη φυλακή.

Μόλις βρέθηκε στη φυλακή αιτήθηκε να μετατραπεί η ποινή του σε κοινωφελή εργασία. Το αίτημα του έγινε δεκτό και έτσι έφτασε στην παραλία που έμελλε να γίνει το σπίτι του! Δουλειά του ήταν για το διάστημα που προβλεπόταν- να καθαρίζει την παραλία. Εξέτισε την ποινή ωστόσο ακόμα και σήμερα ζει στην ίδια παραλία, καθαρίζοντας την κάθε μέρα.

Τα καλοκαίρια πουλάει ρούχα σε μία υπόγεια στοά που υπάρχει κοντά στην παραλία. Τον χειμώνα πηγαίνει σε παζάρια και λαϊκές αγορές στην γύρω περιοχή.

Σήμερα, ο Σταύρος αντιμετωπίζει ένα μεγάλο πρόβλημα. Όπως λέει ο ίδιος, θέλει να δουλέψει και να μην στηρίζεται στην βοήθεια των άλλων. Ωστόσο, το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε για να μεταφέρει τα ρούχα, έχει χαλάσει.

«Αν είσαι ζητιάνος είσαι απατεώνας. Η ζητιανιά είναι για μια φορά αν βρεθείς σε τόσο δύσκολη κατάσταση. Δεν υπάρχει άνθρωπος που δεν μπορεί να κάνει κάτι» λέει μεταξύ άλλων.

Δείτε σχετικό βίντεο που είχε ανεβάσει το gr.solidarity:

aftodioikisi.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο