Ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού αρωγός στο έργο του Ομίλου Φουσκωτών Σκαφών Ελλάδος (βίντεο)

Ο Όμιλος Φουσκωτών Σκαφών Ελλάδας ιδρύθηκε το 1987, συνιστώντας ένα φορέα που αποδεικνύει έμπρακτα την αγάπη του για τη θάλασσα και το φουσκωτό σκάφος και αγωνίζεται για την αποκατάσταση της ισορροπίας του θαλάσσιου οικοσυστήματος.
Επιδεικνύοντας ιδιαίτερη ευαισθησία στην ανάδειξη των δυσκολιών, αλλά και της προβολής που χαίρουν τα μικρά νησιά της πατρίδας μας, καθιέρωσε το 1999 τις αποστολές «Ζωή στους βράχους του Αιγαίου». Κάθε χρόνο τα μέλη του Ομίλου αποφασίζουν να πραγματοποιήσουν μία ομαδική αποστολή σε ένα νησί, αφού προηγουμένως έρθουν σε συνεννόηση με τις τοπικές αρχές, τους πολιτιστικούς συλλόγους και φορείς προκειμένου να αφουγκραστούν τις ανάγκες που έχει η τοπική κοινωνία. Στη συνέχεια προσπαθούν να καλύψουν τις επιθυμίες τους και εν τέλει επιδεικνύοντας ιδιαίτερη μεθοδικότητα συνοδευόμενη από μία βαθιά αίσθηση αλληλεγγύης και με την αμέριστη συμπαράσταση χορηγών, καταφέρνουν πάντα στην ευόδωση του εγχειρήματος. Από το 1999 που ξεκίνησαν οι αποστολές «Ζωή στους βράχους του Αιγαίου-Ελλάδος εικόνες» ο ΟΦΣΕ κατάφερε να δημιουργήσει ιατρικά κέντρα και παιδικούς σταθμούς, να προσφέρει ιατρικό εξοπλισμό, να εμπλουτίσει σχολικές βιβλιοθήκες, να εξοπλίσει με Η/Υ τα σχολεία, να συγκεντρώσει χρήματα για την πραγματοποίηση έργων στα νησιά. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να τονίσουμε ότι ανάμεσα τους συγκαταλέγονται δημοσιογραφικές αποστολές από την τηλεόραση, το ραδιόφωνο, τον περιοδικό και ηλεκτρονικό τύπο, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, έτσι ώστε όχι μόνο να καταστήσουν γνωστό το έργο του ΟΦΣΕ παρακινώντας και άλλους φορείς να ακολουθήσουν το παράδειγμα του, αλλά κυρίως να διαδώσουν τις φυσικές χάρες των νησιών, τα πολιτισμικά μνημεία, τα ήθη και τα έθιμα καθώς επίσης και τον γαστρονομικό και μουσικό τους πλούτο.

Το συγκεκριμένο εγχείρημα του ΟΦΣΕ τελεί υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, καθώς αποτελεί αναπτυξιακό μοχλό για τη νησιωτική οικονομία προάγοντας τα υψηλά ιδανικά του εθελοντισμού και της αλληλεγγύης.
Για τα μέλη του Ομίλου Φουσκωτών Σκαφών Ελλάδας η εξοικείωση με τα προβλήματα των κατοίκων των νησιών και η προσπάθεια επίλυσής τους, μοιάζει ως σύνηθες χρέος απέναντι στον συνάνθρωπο.
Η θάλασσα είναι η μεγάλη αγάπη που τους φέρνει κοντά και αυτή που για πάντα θα τους ενώνει.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο