Όλη η νέα ρύθμιση των 100 δόσεων – Ατοκα οι οφειλές εως 5.000 ευρώ

H αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη, και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας δίνουν αυτή την ώρα, συνέντευξη Τύπου με θέμα: «Νέα ρύθμιση για το φορολογικό νομοσχέδιο και συναφή θέματα». 

Σημειώνεται ότι στη νέα ρύθμιση μεταξύ άλλων θα προβλέπονται μεγάλες εκπτώσεις στα πρόστιμα και στις προσαυξήσεις των οφειλετών, κατάργηση του ενός εκατομμυρίου ευρώ ως ανώτατου ορίου οφειλής για την υπαγωγή σε αυτήν και άρση των γραφειοκρατικών εμποδίων για την προσέλκυση όσο το δυνατόν περισσότερων οφειλετών. Η ρύθμιση των 100 δόσεων θα προβλέπεται ότι η ελάχιστη δόση θα είναι στα 20 ευρώ για υπαγωγή στη ρύθμιση των 100 δόσεων. 
Επίσης καταργείται η κατάσχεση τραπεζικών λογαριασμών Τη δυνατότητα για «κούρεμα» κατά 50% των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο έως 31.12.2013, εφόσον αυτές εξοφληθούν εφάπαξ ή τμηματικά με ελάχιστη δόση τα 200 ευρώ, προβλέπει, μεταξύ άλλων, η νέα ρύθμιση που ανακοινώνει αυτή την ώρα η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη.
 Από τη διάταξη αυτή, εξαιρούνται οφειλές από ΦΠΑ, ΦΑΠ, παρακρατούμενους φόρους, μισθώματα, έσοδα υπέρ τρίτων και ειδικό φόρο κατανάλωσης. Για τα χρέη έως 31.12.2014 προβλέπονται μεγάλες μειώσεις των προσαυξήσεων και 100 δόσεις. Όπως είπε η κυρία Βαλαβάνη για όσους οφειλέτες χρωστούν χρήματα σε δύο ή περισσότερες ΔΟΥ το ποσό της ελάχιστης δόσης ορίζεται στα 10 ευρώ. Για χρέη έως 5.000 ευρώ η ένταξη θα γίνεται άτοκα ενώ για χρέη πάνω από το ποσό οφειλών των 5.000 ευρώ θα υπάρξει 3% επιτόκιο ενώ θα προβλέπεται περίοδο χάριτος 3 δόσεων . Κατά την περίοδο χάριτος θα υπάρχει προσαύξηση 0,25% ενώ μετά από τους τρεις μήνες θα απεντάσσεται απο την ρύθμιση και θα ισχύει ότι μέχρι σήμερα 
Για την εφάπαξ εξόφληση θα μπορεί να μπουν όσοι θέλουν μέχρι το τέλος Απριλίου ενώ για τμηματική ρύθμιση έως τέλος Μαΐου. Επίσης έγινε σαφές ότι δεν θα υπάρξει άλλη ρύθμιση . «Όσοι δεν μπούν στην ρύθμιση δεν θα έχουν άλλη ευκαιρία» είπε η κ. Βαλαβάνη χαρακτηριστικά. Όποιος μπεί στην ρύθμιση θα έχει πλήρη προστασία από τις κατασχέσεις. Οι αιτήσεις θα γίνονται ηλεκτρονικά χωρίς να χρειάζεται η επίσκεψη στις ΔΟΥ όπως άλλωστε ίσχυε και με την προηγούμενη ρύθμιση 
Συμπληρώνοντας ο κ. Στρατούλης ανέφερε ότι γίνονται γενναιόδωρες μειώσεις στις προσαυξήσεις. Υπάρχει πρόβλεψη για φυσικά πρόσωπα που έχουν μηδενικό εισόδημα να ανασταλλούν όλα τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης. Για τους ΟΤΑ προβλέπεται ότι θα υπάρχει ρύθμιση έως 150 δόσεις.

www.dikaiologitika.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο