Θ. Λειτουργία Αγ. Νικολάου 2014

Λαμπρή Θεία Λειτουργία τελέστηκε εχθές, 6 Δεκεμβρίου στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στην Καλλιθέα.

Της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, πλαισιούμενος από πλειάδα κληρικών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Ο ναός του Αγίου Νικολάου από νωρίς ήταν κατάμεστος από εκατοντάδες πιστούς, οι οποίοι έσπευσαν να τιμήσουν τον Προστάτη τους.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο οποίος αναφέρθηκε στον εορτάζοντα Άγιο Νικόλαο τονίζοντας ότι πρεπει όλοι να περπατάμε στα χνάρια των Αγίων.

Σε άλλο σημείο ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε: “Οι άνθρωποι φτιάχνουν έναν Χριστό στα μέτρα τους”.

Τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο προσφώνησε ο Προϊστάμενος του Ναού Αρχιμ. Νικόλαος Κλάδης, ευχαριστώντας τον που παρά το φόρτο των καθηκόντων του, βρέθηκε κοντά τους.

“Σας παρακαλώ Μακαριώτατε, τις δύσκολες ώρες αυτές ώρες που διέρχεται η πατρίδα μας να εύχεστε ώστε ο Θεός με τις πρεσβείες του Αγίου Νικολάου να μας εξάγει εις αναψυχήν και να μας χαρίσει και πάλι την ενότητα μεταξύ μας”, ανέφερε ο Αρχιμ. Νικόλαος.

Κλείνοντας ο π. Νικόλαος πρόσθεσε: “Εμείς ως πνευματικά Σας τέκνα Σας αντιδωρίζουμε τον υικό μας σεβασμό και την αγάπη μας στο Σεπτό Σας πρόσωπο και σας ευχόμαστε να έχετε υγεία και μακρότητα ημερών επ΄ αγαθώ της Αγίας μας Εκκλησίας και ιδιαίτερα της πολύπαθης πατρίδας μας”.

(αναδημοσίευση απόhttp://www.romfea.gr/)

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο