Η εορτή του Αγίου Νεκταρίου στην Καλλιθέα (ΦΩΤΟ)

Στον Ι.Ναό Αγ.Νικολάου Καλλιθεας,όπου υπάρχει Παρεκκλήσιο του Αγ.Νεκταρίου,εορτάσθηκε με κάθε λαμπρότητα και κατάνυξη η μνήμη του Θαυματουργού Αγ.Νεκταρίου.

Χοροστάτησε στον Ορθρο και προεξήρχε της Θ.Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολιτης Κορωνείας κ.Παντελεήμων πλαισιωμένος από ιερείς του Ναού,σε ένα Ναό κατάμεστο από πιστούς.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος,αφού αναφέρθηκε επιγραμματικά στον βίο του Αγ.Νεκταρίου, ετόνισε ότι η αγιότητα είναι μια μόνιμη κλήση για κάθε βαπτισμένο πιστό. Ακριβώς ο Αγ. Νεκτάριος, που είναι ένας σύγχρονός μας σχεδόν Αγιος, μας υπενθυμίζει ότι η αγιότητα είναι μια διαχρονική πραγματικότητα, που απευθύνεται σε κάθε πιστό κάθε εποχής. Γι’αυτό και έχουμε αγίους από κάθε ηλικία, φύλο, επάγγελμα, κοινωνική τάξη κ.λ.π. και ανέφερε ο Σεβασμιώτατος σχετικά παραδείγματα.

Ο Αγιος, είπε, είναι αυτός, που μένοντας ενσωματωμένος στην Εκκλησια, αντλεί την Χάρη του Θεού και αγωνίζεται να ζει την ανακαίνιση και τον αγιασμό ακτινοβολώντας στην ζωή του το φως του Χριστού. Πηγή δηλ. της αγιότητας του πιστού είναι ο Χριστός. Αρκεί να μένουμε ενωμένοι μ’αυτόν. Η γυναίκα της σημερινής ευαγγελικής περικοπής μας δίνει ένα μάθημα σχετικώς. Πολλοί άγγιξαν τον Χριστό. Ομως εκείνη τον άγγιξε με πίστη και θεραπεύτηκε. Πολλοί σήμερα λέγονται Χριστιανοί. Πόσοι όμως έχουν ουσιαστική σχέση με τον Χριστό ; Αυτό το ερώτημα ας μας προβληματίσει, κατέληξε ο Σεβασμιώτατος Κορωνειας.

Παρέστησαν ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ.Δένδιας και ο Δήμαρχος Καλλιθεας κ.Καρναβος με συνεργάτες τους.

http://poimin.gr/eorti-tou-agiou-nektariou-stin-kallithea-foto/

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο