Μετά από …3 χρόνια θυμήθηκαν ότι διαφωνούν με τα έργα στην «παραλία» της Καλλιθέας

Τον έντονο προβληματισμό τους για τα έργα στο παραλιακό μέτωπο, εξέφρασαν παρατάξεις της αντιπολίτευσης στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλλιθέας.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιώργος Αντωνακάκης, εκ μέρους της «Λαϊκής Συσπείρωσης», έκανε λόγο για πλήρη ιδιωτικοποίηση όλου του παραλιακού μετώπου.

Αντωνακάκης : « Λόφος» θα « κρύψει» την παραλία

«Θυμάμαι ότι ο κ. Ασκούνης μας διαβεβαίωνε ότι είναι τέτοιο το θεσμικό πλαίσιο, που ποτέ δεν θα επιτρέψει να γίνει αυτό. Σήμερα, έχουν δημοσιευθεί ΦΕΚ ότι όλα ιδιωτικοποιούνται» υποστήριξε και αναρωτήθηκε ποια θα είναι η αντίδραση του Δήμου Καλλιθέας.

Σημείωσε ακόμα, ότι αν ο λόφος γίνει όπως περιγράφεται, κάτι με το οποίο είχαν αντίρρηση, θα υπάρχει πρόβλημα στην παραλία. «Αλλά – τόνισε- δεν αντέδρασε κανείς από την προηγούμενη πλειοψηφία, αλλά και τη μειοψηφία, λόγω μνημονίου Σουφλιά, μεταξύ Ασκούνη και Σουφλιά, στο λόφο που ήδη γίνεται και είναι έτοιμος, μπροστά από τη λυρική σκηνή, και θα κρύβει τη μισή Καλλιθέα. Γι’ αυτό δεν είπατε κουβέντα. Χιλιάδες τσιμέντο κυβικά, που πέφτουν γι’ αυτό το πράγμα. Αυτή είναι η κατάσταση».

Λασκαρίδης: Μεγαθήρια

Για μεγαθήρια που έχουν ήδη υψωθεί μπροστά στην Ποσειδώνος, πριν ακόμα γίνει ο λόφος, μίλησε ο επικεφαλής του συνδυασμού «Τώρα Καλλιθέα» Λάζαρος Λασκαρίδης. Ο Δήμος Καλλιθέας λοιπόν, όπως είπε, είναι υποχρεωμένος να κοιτάξει να προασπίσει τα συμφέροντα του Δήμου, αλλά και του δημότη.

«Τα συμφέροντα του Δήμου είναι να μην ξεπουληθεί το παραλιακό μέτωπο. Και πρέπει να μπει μπροστάρης σ’ αυτή την ιστορία, όχι υπογράφοντας ψηφίσματα, παρουσιάζοντας ολοκληρωμένη κατάσταση» ανέφερε.

Κοττέας :Δεν γνωρίζει κανείς

Από την πλευρά του, ο Δημοτικός Σύμβουλος του συνδυασμού «Ενωμένοι για την Καλλιθέα» Παναγιώτης Κοττέας υποστήριξε ότι υπάρχει έλλειψη ενημέρωσης τόσο του Δημοτικού Συμβουλίου, όσο και των πολιτών για το τι θα γίνει στην παραλία.

«Θέλω να ζητήσω από το Δημοτικό Συμβούλιο να γίνει ένα Δημοτικό Συμβούλιο μόνο γι’ αυτό το θέμα. Να γίνει μια σωστή ενημέρωση. Και να προλάβουμε ό,τι μπορούμε να προλάβουμε» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Γαλανόπουλος :Τετελεσμένα

Το γεγονός ότι κάποια πράγματα εκ των πραγμάτων δεν μπορούν να αλλάξουν, επισήμανε το στέλεχος του συνδυασμού «Η Καλλιθέα Μπροστά» Παναγιώτης Γαλανόπουλος.

Και αυτό, επειδή όπως εξήγησε, οι μελέτες έχουν προχωρήσει και η χρηματοδότηση έχει δοθεί. Αυτό λοιπόν που πρέπει, σύμφωνα με τα λεγόμενα του να γίνει, είναι να διεκδικηθούν επιπλέον χώροι, γιατί στα δέκα χρόνια λειτουργίας από την κατασκευή τους παραμένουν κτίρια, χωρίς καμία χρήση. Εκεί δε, κατέληξε, θα μπορούσαν να γίνουν χώροι πολιτισμού και αθλητισμού.

Δήμαρχος :Τώρα θυμηθήκατε το « λόφο»;

Από το γεγονός ότι το κομμάτι της παραλίας που αφορά την πόλη της Καλλιθέας δεν πρόκειται να εκχωρηθεί στο ΤΑΙΠΕΔ ή να γίνει κάποιος διεθνής διαγωνισμός παραχώρησης, ξεκίνησε τις απαντήσεις του στις παραπάνω τοποθετήσεις, ο Δήμαρχος Δημήτρης Κάρναβος. «Αυτά αφορούν την περιοχή προς τη Γλυφάδα, το Ελληνικό, τον Άγιο Κοσμά. Είναι πεντακάθαρο. Τα ξέρουμε όλοι» επισήμανε.

Εξέφρασε επίσης την έκπληξη του για τις τοποθετήσεις παλιών συναδέλφων όσον αφορά το λόφο και την κριτική που ακούστηκε για τα έργα που γίνονται, υπενθυμίζοντας ότι όταν πριν από τρία χρόνια η τότε κυβέρνηση είχε ζητήσει από το Δημοτικό Συμβούλιο Καλλιθέας να εκφράσει τη θέση του, η πόλη εκπροσωπήθηκε με λευκή σελίδα. «Δεν υποβάλλαμε καμία πρόταση» τόνισε.

« Εμείς τότε τα λέγαμε»

Συμφώνησε δε με τον κ. Γαλανόπουλο, ότι οι μελέτες βρίσκονται πλέον σε τελικό στάδιο, και λίγα μπορούν πλέον να αλλάξουν.

«Είχαμε την ευκαιρία πριν από τρία χρόνια. Φωνάζαμε εμείς από τα έδρανα της αντιπολίτευσης, εγκαίρως δώστε θέσεις, συμμετέχετε στις διαβουλεύσεις, να πάμε με θέσεις ως Δήμος Καλλιθέας, να διαβουλευτούμε με τους πολίτες» σημείωσε και κατηγόρησε στελέχη της προηγούμενης διοίκησης ότι δεν γνώριζαν τι περιλάμβανε η μελέτη.

Ενημέρωσε επίσης ότι η διοίκηση του Δήμου έχει ήδη ζητήσει ραντεβού με την εταιρεία Παράκτιο Μέτωπο Α.Ε. για να ενημερωθεί.

«Θα πάμε λοιπόν – είπε- να δούμε αν υπάρχει κάποια αλλαγή απ’ αυτά που ξέραμε, από το Παράκτιο Μέτωπο, θα μείνουμε στις θέσεις που είχε εκφράσει με ευρεία πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο, τις εννέα θέσεις, όταν συζητήσαμε, όταν γνωμοδοτήσαμε πάνω στη περιβαλλοντική μελέτη. Να εξετάσουμε τι καλύτερο μπορεί να γίνει. Γιατί αυτή είναι η πραγματικότητα. Αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές, όταν έχουμε τελικά τεύχη, όταν έχει ενταχθεί σε χρηματοδότηση το έργο, μικρές αλλαγές μπορούν να γίνουν. Αυτές θα τις διεκδικήσουμε».

Τι θέλει ο Δήμος

Κλείνοντας ο Δήμαρχος υπογράμμισε ότι αυτό που θα πρέπει να εξεταστεί και αυτό που διεκδικεί ο Δήμος Καλλιθέας είναι ποια θα είναι η συμμετοχή του στη λειτουργία του χώρου. Αυτό που ζητάει, είπε , από αυτή την περιοχή είναι κάτι ανάμεσα στην εγκατάλειψη του ΣΕΦ, που δεν έχει καμία εμπορική χρήση, και στη μαρίνα του Φλοίσβου. «Κάτι ανάμεσα διεκδικούμε» είπε χαρακτηριστικά.

Δήλωσε τέλος υπέρ της κατασκευής της Λυρικής και της Βιβλιοθήκης, λέγοντας ότι είναι το μεγαλύτερο πολιτιστικό έργο που εκτελείται αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη, ενώ συμπλήρωσε ότι το ζητούμενο πλέον είναι η προσαρμογή της πόλης στις νέες εξελίξεις.

newsta.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο