Έφοδος της ΕΛΑΣ σε νυχτερινά κέντρα – Συλλήψεις για παραβάσεις

Για φορολογικές και ασφαλιστικές παραβάσεις συνελήφθησαν οι υπεύθυνοι κέντρου διασκέδασης στην Αττική καθώς σε έλεγχο της Οικονομικής Αστυνομίας διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν εκδοθεί αποδείξεις αξίας 1.330 ευρώ, ενώ και ο χώρος στάθμευσης λειτουργούσε χωρίς άδεια.

Ειδικότερα,συνελήφθησαν ένας 57χρονος, προσωρινά υπεύθυνος του κέντρου και 39χρονος, υπεύθυνος του χώρου στάθμευσης της επιχείρησης.

Το κλιμάκιο των αστυνομικών της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, που πραγματοποίησε τον έλεγχο, διαπίστωσε τη μη έκδοση σε 133 περιπτώσεις, των προβλεπόμενων φορολογικών στοιχείων, συνολικής αξίας χιλίων τριακοσίων τριάντα ευρώ 1.330 ευρώ.

Παράλληλα διαπιστώθηκε ότι ο χώρος στάθμευσης, έξω από το κέντρο διασκέδασης, λειτουργούσε χωρίς την νόμιμη άδεια της αρμόδιας αρχής, ενώ στο χώρο εργάζονταν υπάλληλοι της επιχείρησης, οι οποίοι εξυπηρετούσαν τους πελάτες του καταστήματος.

Οι υπάλληλοι διευκόλυναν τη στάθμευση οχημάτων των πελατών σε δημόσιο χώρο καθώς και στα πεζοδρόμια των οδών, που βρίσκονται πέριξ του νυκτερινού κέντρου, απαιτώντας το χρηματικό ποσό των 10 ευρώ σε 56 περιπτώσεις, χωρίς την έκδοση των προβλεπόμενων αποδείξεων, συνολικής αξίας πεντακοσίων εξήντα ευρώ 560 ευρώ.

Ακόμα διαπιστώθηκε παράβαση της εργατικής – ασφαλιστικής νομοθεσίας, καθώς στην επιχείρηση απασχολούνταν 36 εργαζόμενοι, πέραν του δηλωμένου ωραρίου τους, ενώ δύο από αυτούς είχαν εγγραφεί και σε διαφορετική – από τη δηλωθείσα ημέρα – στους πίνακες προσωπικού, που επεδείχθησαν στη διάρκεια των ελέγχων.

Για τις ίδιες παραβάσεις κατηγορείται και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, στην οποία ανήκει η επιχείρηση, ο οποίος απουσίαζε κατά τη διάρκεια του ελέγχου και αναζητείται στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο