Πέντε tips για να μην σας κλέψουν τους κωδικούς από τις κάρτες σας

Όλο και περισσότερα άτομα πέφτουν θύματα απάτης από επιτήδειους που κλέβουν τους κωδικούς των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών τους. Η ειρωνεία είναι ότι οι μισοί από αυτούς προκαλούν την…τύχη τους λόγω της απερίσκεπτης συμπεριφοράς τους.

Σύμφωνα με το marketwatch, την τελευταία 5ετία, το 41% των Αμερικανών έχει πέσει θύμα απάτης μέσω της χρεωστικής, της πιστωτικής, καθώς και της προπληρωμένης κάρτας του. Στο 50% εξ αυτών αποδίδεται “επικίνδυνη συμπεριφορά”, δηλαδή είχε γράψει κάπου το Pin του ή είχε πετάξει τραπεζικά έγγραφα με πληροφορίες για το λογαριασμό του, όπως αποκαλύπτει νέα έρευνα.

Τα τελευταία πέντε χρόνια, οι ΗΠΑ βρίσκονται μαζί με την Ινδία στην τρίτη θέση του καταλόγου των χωρών με τις περισσότερες απάτες καρτών, πίσω από την Κίνα (42%) και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (44%), σύμφωνα με μελέτη της ερευνητικής εταιρείας πληρωμών ACI Worldwide and Aite Group.

Οι ειδικοί, πάντως, συμβουλεύουν ότι εάν αποφεύγετε τις εξής πέντε συμπεριφορές μειώνετε τον κίνδυνο να πέσετε θύματα απάτης:

1. Αφήνετε το smartphone ξεκλείδωτο ενώ δεν το χρησιμοποιείτε

2. Πετάτε έγγραφα με στοιχεία για τραπεζικούς λογαριασμούς

3. Χρησιμοποιείτε δημόσιο ή χωρίς ασφάλεια ηλεκτρονικό υπολογιστή για τραπεζικές δραστηριότητες ή online shopping.

4. Απαντάτε σε emails ή τηλέφωνα που ζητούν λεπτομέρειες για τον τραπεζικό σας λογαριασμό.

5. Κουβαλάτε μαζί σας το χαρτί όπου έχει σημειώσει το ΡΙΝ σας

www.newmoney.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο