Ταβέρνα Ραμόνα στην Καλλιθέα!

Μετά από μία έρευνα που κάναμε στο ask4food,αποφασίσαμε χθες το βράδυ να επισκεφτούμε κι εμείς την Ραμόνα.Τετάρτη βράδυ.. και όμως είχε αρκετό κόσμο. Απλά ξύλινα τραπεζάκια και καρέκλες,στρωμένα προσεγμένα τραπεζομάντηλα και πιάτα με μαχαιροπίρουνα υπήρχαν σε όλα τα τραπέζια. Τριγυρω υπάρχουν βαρέλια κρασιών και φωτογραφίες από την παλιά Αθήνα.
Για να παραγγείλεις σου φέρνουν ένα μπλοκ που αναγράφει όλα τα φαγητά και εσυ απλα σημειώνεις τις ποσότητες που θέλεις,δίπλα από κάθε είδος (χωρίς να γράφει τις τιμές δίπλα και γι αυτό σου φέρνουν μαζί κι ένα τετραδιάκι όπου εκει τις γράφει αναλυτικότατα)
Για αρχή παραγγείλαμε κόκκινο κρασάκι το οποίο ήταν καταπληκτικό,κρύο και γευστικότατο..μας έφεραν και πολύ ωραίο χωριάτικο ζεστό ψωμάκι.
Στην συνέχεια και όντας πολύ πεινασμένοι και οι 4 ξεκινήσαμε
να παραγγέλνουμε και τα φαγητά..
1 ΑΓΓΟΥΡΟΝΤΟΜΑΤΑ 2,80
1 ΜΠΕΚΡΗ ΜΕΖΕ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ 6,5 (πολύ μαλακό κρέας,γευστικότατο..μπορεί να μην τρώω τις πιπεριές αλλά δεν με χαλασε καθόλου σαν άρωμα..απλά τις έκανα στην άκρη!)
1 ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ 2.90 (πολύ ωραία)
1 ΤΥΡΟΚΑΥΤΕΡΗ 2,80 (ξετρελάθηκαν όλοι)
1 ΤΖΑΤΖΙΚΙ 2,80 (και αυτό άρεσε πολύ..αν είχε περισσότερο σκόρδο και αλατοπίπερο θα ήταν ακόμα πιο ωραίο)
2 ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ 6.50 (μας είπε η κυρία Μαρία να πάρουμε 1 μερίδα μόνο,επειδή είναι αρκετά μεγάλη..αλλά εμείς δεν την ακούσαμε,γιατί είπαμε πόσο μεγάλα να είναι πια 8 κεφτεδάκια????Και όμως…ήταν τεράστια η μερίδα..οι ποιο ωραίοι κεφτέδες που έχουμε φάει ποτε έχουν εκπληκτικό αρωμα και όταν μας τους σέρβιραν ζεματούσαν.Το ίδιο και οι πατάτες)
1 ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ 3,80 (μεγάλη μερίδα που περιέχει 2 τεράστια χωριάτικα λουκάνικα και πατάτες)
1 ΤΑΛΑΓΑΝΙ 5,50 (επίσης άρεσε σε όλους πολύ)
1 ΜΠΙΦΤΕΚΙ 5,50(3 πολύ μαλακά και γευστικά μπιφτέκια μαζί με πατάτες )
1 ΜΠΙΦΤΕΚΙ ΓΕΜΙΣΤΟ 6,90 (ένα τεράστιο μπιφτέκι που χωράει ίσα ίσα σε ένα πιάτο,γεμισμένο με ντομάτα και φέτα ..στην ακρη είχε κι αυτό πατάτες)
1/2 ΠΑΝΣΕΤΑ 7,50 (απλά Κ Α Τ Α Π Λ Η Κ Τ Ι Κ Η..η πιο ωραία πανσέτα που έχουμε φάει)
1 κιλό κρασί 5,00
2 αναψυκτικά 1,50 το ένα
αυτά κόστισαν 70 ευρώ ..φυσικά και δεν μπορέσαμε να τα φάμε όλα αυτά και γι αυτό μας τα έβαλαν σε ένα ταψάκι φέυγοντας να τα πάρουμε μαζί.Θα μπορολυσαμε να έχουμε δώσει 50-55 ευρώ και πάλι να σκάγαμε απο το φαί,αλλά μας έπιασε η απλυστία και θέλαμε να δοκιμάσουμε πολλά πράγματα!
Στο τέλος μάς κέρασαν 1/2 κιλό κρασί και πολύ ωραίο ραβανί με καταπληκτικό παγωτό βανίλια και σιρόπι σοκολάτα !
Δεν βάζω 4/4 στον χώρο επειδή είχε ψυχρούλα!!
Όλοι μείναμε υπερευχαριστημένοι και φυσικά θα ξαναπάμε!!!!
Υ.Γ. Έφτιαξα λογαριασμό στο ask4food μόνο και μόνο για να σας πω πόσο υπέροχο είναι αυτο το μαγαζί
πηγή adarofos.blogspot.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο