Σαββατιάτικα και Κυριακάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα Φεβρουαρίου 2014 στον «Ελληνικό Κόσμο»

Και τα Σαββατοκύριακα του Φεβρουαρίου του 2014, ο «Ελληνικός Κόσμος» γίνεται ο απόλυτος προορισμός για παιδιά κάθε ηλικίας. Tα Σαββατιάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα απευθύνονται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας (από 3 ετών και άνω), τα οποία συνοδεύονται από τους γονείς τους. Tα Κυριακάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα απευθύνονται σε νήπια και παιδιά του Δημοτικού.
Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014
Αλεύρι, ζυμάρι, ψωμί… την ιστορία τους ας γνωρίσουμε μαζί
Τα παιδιά έχουν την ευκαιρία ν’ανακαλύψουν τα συστατικά και τα μυστικά του ψωμιού που αποτελεί μία από τις αρχαιότερες λιχουδιές. Μαζί με τους γονείς τους, θα παρακολουθήσουν τη διαδρομή του σπόρου από το χωράφι ως…το ζύμωμα.
Τρόφιμο με ιδιαίτερη θρεπτική αξία, το ψωμί είναι βαθιά ριζωμένο στις διατροφικές συνήθειες των Ελλήνων. Τα παιδιά θα μάθουν τα συστατικά του, τον τρόπο παρασκευής του και την ιστορία του, μέσα από δραστηριότητες που εξάπτουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητα.

Γενικές πληροφορίες  για τα Σαββατιάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα του «Ελληνικού Κόσμου»

– Για παιδιά 3-5 ετών
-Ώρα έναρξης: 11:30
-Διάρκεια προγραμμάτων: 70 λεπτά
– Κόστος συμμετοχής: 8 ευρώ το παιδί, 4 ευρώ ο ενήλικας (είναι απαραίτητη η συνοδεία ενήλικα)
– Είναι απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 212 254 0600 σε εργάσιμες ημέρες και ώρες.
– Τα προγράμματα πραγματοποιούνται στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» (http://saturdays.hellenic-cosmos.gr/), στην οδό Πειραιώς 254, στον Ταύρο.
– Διατίθεται δωρεάν υπόγειος χώρος στάθμευσης
Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014
Πάρτι, κέφι και χορός με το Διόνυσο αρχηγό
Καρναβάλι … μέρες γλεντιού, μεταμφίεσης και ξεγνοιασιάς. Είναι ώρα τα παιδιά να ανακαλύψουν τις ρίζες του καρναβαλιού στον αρχαίο ελληνικό κόσμο και να χορέψουν στο ρυθμό του!
Τα παιδιά γνωρίζουν το θεό του κρασιού και του γλεντιού, το θεό Διόνυσο και μαθαίνουν διάφορα στοιχεία για τη λατρεία του στην Αρχαία Ελλάδα από τα οποία γεννήθηκε και η τέχνη του θεάτρου… Ποια η σχέση του με το καρναβάλι; Ποια είναι τα ήθη και τα έθιμα του κάθε τόπου σχετικά με την αποκριά και πως δημιουργήθηκαν; Παραδοσιακά τραγούδια και παιχνίδια της αποκριάς δίνουν το ρυθμό για ξεφάντωμα σε αυτό το διασκεδαστικό αποκριάτικο πρόγραμμα.

Γενικές πληροφορίες για τα Κυριακάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα του «Ελληνικού Κόσμου»

– Για Νήπια και παιδιά όλων των τάξεων του Δημοτικού
– Ώρες προσέλευσης: 10:00 και 12:00. Ώρες έναρξης: 10:30 και 12:30. Διάρκεια προγραμμάτων 90 λεπτά.
– Κόστος συμμετοχής: 8,50 ευρώ
– Είναι απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 212 254 0600 σε εργάσιμες ημέρες και ώρες.
– Τα προγράμματα πραγματοποιούνται στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» (http://sundays.hellenic-cosmos.gr/) στην οδό Πειραιώς 254 στον Ταύρο.
– Διατίθεται δωρεάν υπόγειος χώρος στάθμευσης.πηγή  elamazi.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο