Το Δημοτικό Κολυμβητήριο Καλλιθέας είναι χρυσοφόρο για την διοίκηση αλλά ακριβό για τους δημότες

Τα τελευταία 10 και πλέον χρόνια, συνεχώς ακούγαμε αλλά και διαβάζαμε για τις επιδιώξεις του Δήμου ως προς την λειτουργία ενός Δημοτικού Κολυμβητηρίου.
Οι εξαγγελίες αυτές εντάθηκαν τα τελευταία 4 χρόνια με χάρτες που τύπωσε και διένειμε ο Δήμος, ως προς την εκπλήρωση του πολυπόθητου σκοπού, δηλαδή την δημιουργία του Δημοτικού Κολυμβητηρίου.
Στις 17/10/2013 εγκαινιάστηκε το Δημοτικό Πάρκο Αναψυχής και Αθλητισμού, με τυμπανοκρουσίες, ανακοινώσεις, κλπ, ως το μεγαλύτερο κοσμοϊστορικό επίτευγμα.
Επηρεασμένοι και εμείς με όσα επανειλημμένα διαβάσαμε, θαυμάσαμε το επίτευγμα, και αποφασίσαμε να το επισκεφθούμε.
Η επίσκεψη έγινε στις 20/12/2013 στις 7.00 μμ.

Η εικόνα που αντικρίσαμε έχει ως εξής: Μία μικρή πισίνα για τα μικρά παιδιά, και μία πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων. Ο χώρος γυμνός, δεν καλυπτόταν, οι μητέρες των αθλούμενων μικρών μαθητών φορώντας μπουφάν και σκούφους καθόντουσαν στα παγκάκια έξω, μαζεμένες από το κρύο, διότι δεν υπήρχε χώρος σκεπασμένος για να περιμένουν και να παρακολουθούν τα παιδιά τους κατά την άθληση τους.

Τα τελευταία χρόνια έχουμε επισκεφθεί πολλά κολυμβητήρια σε όλη την Ελλάδα, τόσο δημοτικής όσο και ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Τα περισσότερα κολυμβητήρια της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, είναι με 3-4-5 πισίνες Ολυμπιακών διαστάσεων, θερμαινόμενες, σκεπαζόμενες τον χειμώνα με το σύστημα που τις σκεπάζει αλλά απομακρύνεται το καλοκαίρι και γίνονται ανοικτές. Δηλαδή τον χειμώνα είναι κλειστές θερμαινόμενες πισίνες Ολυμπιακών Διαστάσεων.
Σε όλους τους χώρους υπάρχουν χώροι κλειστοί τον χειμώνα, ανοικτοί το καλοκαίρι, από όπου μπορούν οι γονείς να παρακολουθούν τα παιδιά τους κατά την ώρα που προπονούνται.
Σε όλους τους χώρους λειτουργεί αναψυκτήριο.

Αποφασίσαμε να ζητήσουμε πληροφορίες από τον υπάλληλο που ήταν στην Γραμματεία. Οι πληροφορίες που μας είπε είναι:
Η μηνιαία συνδρομή για παρουσία 12 ημερών τον μήνα έχει καθοριστεί στα 40 ευρώ εάν δεν είναι δημότης και κάτοικος, ενώ εάν είναι δημότης και κάτοικος είναι στα 25 ευρώ. Σύμφωνα με την πληροφόρηση που μας έδωσε ο υπάλληλος ήδη συμμετέχουν πάνω από 3.000 άτομα, το κολυμβητήριο λειτουργεί 12 μήνες τον χρόνο.
Στην ιστοσελίδα του Δήμου μέχρι και σήμερα ενώ αναγράφονται τα δικαιολογητικά που ζητούν για να εγγραφεί κάποιος και να χρησιμοποιήσει το Δημοτικό Κολυμβητήριο, δεν αναγράφονται πουθενά το μηνιαίο κόστος κολύμβησης.

Βασιζόμενοι σε αυτά που μας πληροφόρησε ο υπάλληλος του Κολυμβητηρίου, υπολογίζουμε 3000 άτομα Χ 25 ευρώ το ελάχιστο εάν είναι κάποιος δημότης και κάτοικος Χ 12 μήνες τον χρόνο = 900.000 ευρώ ετήσια είσπραξη από τους κατοίκους που επιθυμούν να κολυμπήσουν.
Χρυσές δουλειές δηλαδή κάνει το Δημοτικό Κολυμβητήριο. Σε μια εποχή δύσκολη για ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού, η Ιδιωτική πρωτοβουλία αποδεικνύεται ότι είναι φθηνότερη από την Δημοτική επιχορηγούμενη δραστηριότητα.
Απορίας άξιον είναι που θα χρησιμοποιηθούν οι εισπράξεις από τα χρυσά έσοδα του Δημοτικού Κολυμβητηρίου.
Όσο για το κόστος συντήρησης, επειδή έχουμε πληροφορίες και από άλλα κολυμβητήρια, είναι αρκετό χαμηλό σε σύγκριση με το ακριβό εισιτήριο του κολυμβητηρίου.
Αναρωτιόμαστε εάν οι δήμαρχοι και οι σύμβουλοι τους έχουν μετατραπεί σε μπίζνεσμαν.
πηγή neapoli-kallitheanews.blogspot.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

9 Άποψη για τα “Το Δημοτικό Κολυμβητήριο Καλλιθέας είναι χρυσοφόρο για την διοίκηση αλλά ακριβό για τους δημότες”

 1. Ανώνυμος

  εχετε δικιο ολα επρεπε να ειναι δωρεαν και να κανει ο καθενασ οτι θελει κι οποτε θελει

 2. Unknown

  το παραπάνω κείμενο δεν είναι έγκυρο. Πήγα ο ίδιος στο κολυμβητήριο να ρωτήσω και μου είπαν ότι για τους φοιτητές η μηνιαία συνδρομή είναι 13 ευρώ. Ακόμη υπάρχουν πολλές ανακρίβειες στο κείμενο. Εάν ενδιαφέρεστε για εγγραφή ρωτήστε στο ίδιο το κολυμβητήριο.

 3. Ανώνυμος

  Δεν ξέρω απο που να πρωτοπιαστώ και τι να πρωτοσχολιάσω από όλα αυτά που αναφέρετε στο κείμενό σας!
  Με βεβαιότητα πάντως θα πω, ότι δεν έχετε την παραμικρή ιδέα για τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις αλλά και το κόστος λειτουργείας των κολυμβητηρίων, τόσο εσείς, όσο κι εκείνοι που σας πληροφόρησαν!

  Επιπλέον, ο τρόπος που υπολογίσατε τα ετήσια κέρδη είναι τουλάχιστον παιδαριώδης (είναι κατά πολύ κατώτερα και δε μας πείθετε για κανένα λόγο..) και το κόστος συνδρομής (που και σε αυτό είστε ανακριβής..) ακόμα κι έτσι να είναι, είναι φυσιολογικές. Οι εγκαταστάσεις ενός κολυμβητηρίου είναι πολυδάπανες! Τόσο, που μετά βίας καθίστανται βιώσιμες, ακόμα και με τις κρατικές επιχορηγήσεις! Αφήστε, λοιπόν, τα περί χρυσών κερδών, που δεν ξέρουν τι θα τα πρωτοκάνουν…!

  Και επειδή υποψιάζομαι μικροπολιτικές σκοπιμότητες πίσω απο το κέιμενο αυτό, προτείνω να αφήσετε το κολυμβητηρίο και τα 'αρνητικά' του και να καταπιαστείτε με τα υπόλοιπα προβλήματα και χάλια , που σίγουρα θα έχει και ο δικός σας δήμος!

 4. Ανώνυμος

  Κι εμεις ειχαμε γράψει τα δυο παιδιά μας στο κολυμβητήριο αλλά στην πορεία αναγκαστήκαμε να επιστρέψουμε στο κολυμβητήριο που πηγαιναμε έστω και αν ήταν πιο μακρυα απο το σπίτι μας. Η συνδρομή ειναι υπερβολική, τα αποδητήρια μικρά, οι μερες και οι ωρες καθόλου ευέλικτες. Μην μιλήσω για την απαράδεκτη αδιαφορία των γυμναστών που μόνο με την προπόνηση των παιδιών δεν ασχολουνταν….

 5. Ανώνυμος

  Καλά οι επιβλέποντεςπροπονητες είναι τραγικοί… Πάντως η τιμη για άνεργους είναι καλη, στα €13. Συμφωνώ πως τα αποδυτήρια είναι πολύ μικρά και η πισίνα θα έπρεπε να καλύπτεται απο ειδικό θόλο τον χειμωνα.

 6. Ανώνυμος

  Σύμφωνα με τύπο στο δημαρχίο οι δημοτικοί υπάλληλοι είναι "χαλασμένοι" γιατί οι προσλήψεις δεν γίνονται απ το δήμο αλλά απο το ίδρυμα. Αυτό και μόνο πρέπει να σας λέει πολλά. Απο κεί και πέρα:

  1ον. Οι προπονητές είναι μια χαρά παιδιά. Όταν τους χρειάζεσαι και όταν τους ρωτάς σε βοηθούν. Δεν είναι personal trainers του καθενός.

  2ον. Η τιμή αν και τσιμπημένη είναι αυτή που υπάρχει παντού.Δυστυχώς στην Ελλάδα το κολύμπι για κάποιο λόγο είναι μάλλον ακριβό χόμπυ

  3ον. Τα αποδυτήρια είναι μικρά όντως.

  Πρόταση 1. Να μοιραστούν τα ντουλάπια δια 2 μικρότερα το καθένα

  Πρόταση 2. Να βάλουν κάνα πλέξυ γκλας γιατί όταν φυσάει μπάζει.

 7. bodybuilders

  Κολύμβηση = η καλύτερη άσκηση για όλο το σώμα!!

 8. Ανώνυμος

  οτι να ναι… οτι του φανει του λολοστεφανη,περιμενα λιγο ποιο σοβαρο το αρθρο απο εναν δημοσιογραφο,αυτα σας συμφερουν αυτα λετε ,ακου εκει εσοδα 900.000 ευρω.. ανιδεοι…σιγα μην σας φερουν οι ανθρωποι και κουβερτες οταν κολυμπατε…για ΗΑΜΑΜ να πατε σε spa ευτυχως ειμαι απο αλλο Δημο.και αμα δεν ξερετε απο εξοδα κολυμβητηριου τοτε καλυτερα φατε μια trident…καλυτερα να μασας παρα να μιλας!

 9. Ανώνυμος

  1ον, ευτυχώς που οι προσλήψεις γίνονται από το ίδρυμα και όχι από το δήμο, αλλιώς και αυτοί θα καθόντουσαν όπως οι οδοκαθαριστές του δήμου, παραδείγματα πολλά και προσωπικά.
  2ον, οι λειτουργία μίας πισίνας είναι πολυέξοδη και δε βρίσκω το λόγο γιατί να είναι τσάμπα.
  3ον, τα αποδυτήρια θα μπορούσαν να είναι λίγο πιο μεγάλα και να υπήρχαν καλύτερες βοηθητικές εγκαταστάσεις, 2016 έχουμε και όχι 1906.
  4ον, πότε ο δήμος Καλλιθέας έκανε κάτι για τους πολίτες του? χρόνια αυτή η κολόνια με υπεύθυνους, κυρίως, τις προηγούμενες δημαρχίες.

  ας είναι καλά ο κόσμος εκεί χαμηλά προς το παλιό Τροπικάλ που βγάζει Δήμαρχο και έχει εμπλακεί σε όλα τα πόστα…..

Αφήστε ένα σχόλιο