Το σπίτι του “Χαμόγελου του Παιδιού” στο Μοσχάτο…

Το νέο μας σπίτι στο Μοσχάτο ξεκίνησε από την δωρεά μίας μονοκατοικίας από την κα. Αλεξάνδρα Νίκα στην οδό Δροσίνη 15.
Το σπίτι αυτό κατεδαφίστηκε και τη θέση του πήρε ένα τετραώροφο, ολοκαίνουργιο, λειτουργικό και ικανό να στεγάσει 27 παιδιά, διαφόρων ηλικιών.
Το νέο μας σπίτι έγινε πραγματικότητα χάρη στη συμμετοχή των GOODY’S με το ARGOUDAKI το 2008 και του Ελβετικού Οργανισμού LIMMAT FOUNDATION. Σημαντική και καθοριστική, όμως, ήταν και η συμμετοχή της Τεχνικής εταιρείας ΕΜΒΑΤΗΣ Α.Ε., η οποία προσέφερε όλες τις υπηρεσίες της δωρεάν.
Ωστόσο, το σπίτι ολοκληρώθηκε χάρη στη συμμετοχή και πολλών άλλων εταιρειών και ιδιωτών, οι οποίοι συνέβαλαν προσφέροντας είδη και υπηρεσίες δωρεάν.
Πολύτιμη όμως είναι και η συμμετοχή αλλά και ηθική στήριξη από το Δήμο Μοσχάτου Ταύρου. Εξ αρχής μας στήριξαν σε κάθε προσπάθειά μας και μας καλωσόρισαν στη νέα μας γειτονιά!
Στο νέο μας σπίτι μένουν τα 27 παιδιά μας από 3,5 έως και 18 ετών που μέχρι πρότινος μεγάλωναν στο σπίτι μας στη Νίκαια! Το συγκεκριμένο σπίτι αναγκαστήκαμε να το εγκαταλείψουμε λόγω οικονομικών δυσκολιών. Δεν ήταν ιδιόκτητο και οι οικονομικές υποχρεώσεις ήταν δυσβάστακτες!
Τα παιδιά μας μετακόμισαν

στο Μοσχάτο μόλις τέλη Αυγούστου και φοιτούν στα σχολεία και στα φροντιστήρια της γειτονιάς, συμμετέχουν σε αθλητικές και καλλιτεχνικές δραστηριότητες της περιοχής, παίζουν και μεγαλώνουν μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά, κάνουν όνειρα για το μέλλον και απολαμβάνουν πια  την κάθε στιγμή της ζωής τους.

Εμείς είμαστε δίπλα τους… στις καλές και στις δύσκολες στιγμές…. και είναι ιδιαίτερα σημαντικό να ξέρεις πως έχεις ανθρώπους κοντά σου. Όπως μας είπε ένα ενήλικο πλέον παιδί μας: «ήταν ιδιαίτερα σημαντικό όταν έλεγα το ποίημα μου και ήξερα ότι από κάτω με καμάρωναν πολλοί δικοί μου άνθρωποι με ένα πολύ ζεστό χειροκρότημα».
Ένα μεγάλο και ειλικρινές ευχαριστώ σε όλους εσάς που μας στηρίζετε και μας υποστηρίζετε και τελικά μαζί με εσάς κατορθώνουμε να κάνουμε ξεχωριστή την κάθε μέρα των παιδιών μας.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο