Αποδυναμωμένος ο Ασκούνης… Λόγω της ταύτισής του με το ΠΑΣΟΚ

Να μην προσβάλουν τις θετικές για τους συμβασιούχους πρωτόδικες αποφάσεις , όπως υποχρεούνται, ώστε να παραμείνουν στις εργασίες τους, απειλούν οι δήμαρχοι. Πρόκειται για ένα άτυπο «αντάρτικο», το οποίο κατά πολλούς γίνεται για προεκλογικούς λόγους με κίνδυνο, οι αιρετοί να οδηγηθούν ακόμη και ενώπιον της Δικαιοσύνης καθώς επιβάρυναν το δήμο τους με μισθούς υπαλλήλων τους οποίους, εφόσον προσέφευγαν στο εφετείο, δεν θα κατέβαλαν. Το «υπερασπιστικό» τους όπλο: Ό,τι υπάρχουν ελλείψεις προσωπικού και σε περίπτωση που αποχωρήσουν οι συμβασιούχοι, τότε ο δήμος δεν θα μπορεί να προσφέρει στους πολίτες τις υπηρεσίες που πρέπει (πχ καθαριότητα).

Μάλιστα, εντύπωση προκαλεί ότι το χορό σέρνει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Καλλιθέας Κώστας Ασκούνης ο οποίος λόγω της ταύτισης του με το ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται πολύ αποδυναμωμένος στο δήμο του: «Δεν πρόκειται να κάνω έφεση, θα ακολουθήσω τη δικαστική απόφαση, άλλωστε ο Δήμος Καλλιθέας έχει τεράστια έλλειψη προσωπικού και οι προσλήψεις μέχρι το 2016 απαγορεύονται» δήλωσε χαρακτηριστικά στο Έθνος.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και ο δήμαρχος
Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης για τους 600 εργαζόμενους (ανάμεσα τους 460 εργάτες καθαριότητας), που μέχρι πρόσφατα ήταν ο βασικός υπέρμαχος της ιδιωτικοποίησης της καθαριότητας: «Η θέση της δημοτικής αρχής είναι ότι οι εργαζόμενοι αυτοί, που για χρόνια κάλυπταν με συμβάσεις που ανανεώνονταν, ανάγκες του Δήμου, θα πρέπει να παραμείνουν στις θέσεις τους. Δεν έχουμε σκοπό να προσβάλλουμε την απόφαση του Δικαστηρίου, επειδή δεν είναι προσωρινά εκτελεστή», τόνισε πολύ στη Voria.gr o δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr ο κ. Μπουτάρης δεν έχει αναλάβει μέχρι στιγμής ανάλογη δέσμευση απέναντι στους ίδιους τους συμβασιούχους. Υπενθυμίζεται ότι η έφεση πρέπει να ασκηθεί μέσα σε προθεσμία 30 ημερών.

Να σημειωθεί ότι στο επόμενο διάστημα αναμένονται οι αποφάσεις και σε άλλες υποθέσεις με το ίδιο αντικείμενο, αφού βάσει νόμου, εντός του Νοεμβρίου θα πρέπει να εκδικαστούν όλα τα αιτήματα εργαζομένων με συμβάσεις έργου που έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

Εάν βεβαίως οι αποφάσεις που θα εκδοθούν, τους δικαιώσουν, τότε η κυβέρνηση θα βρεθεί σε δύσκολη θέση στην περίπτωση που οι δήμοι δεν ασκήσουν εφέσεις και προχωρήσουν στην υλοποίηση τους.

http://aftodioikisi.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο