Δημήτρης Κάρναβος: “Ο Ασκούνης είναι δημιούργημα του βαθέως ΠΑΣΟΚ. Είναι σε κατάρρευση, μαζί με το ΠΑΣΟΚ”

Ο Δημήτρης Κάρναβος μας μίλησε για το κύμα αλλαγής στον δήμο Καλλιθέας…


Ο Κώστας Ασκούνης κλείνει 16 χρόνια συνεχούς δημαρχιακής θητείας στο Δήμο Καλλιθέας. Πως κρίνετε την συνολική του πορεία;….




Δυστυχώς, η περίοδος Ασκούνη ήταν μια ιστορία χαμένων ευκαιριών για την Καλλιθέα. Διετέλεσε δήμαρχος την περίοδο πριν και μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Σε μια περίοδο δηλαδή που όλη η Αθήνα γέμιζε νέες συγκοινωνιακές υποδομές (μετρό-τραμ), αθλητικές εγκαταστάσεις, εκτεταμένες αναπλάσεις (πλατείες, πεζόδρομοι), νέους χώρους στάθμευσης κλπ.Όλα αυτά έγιναν παντού στην Αθήνα, εκτός από το Δήμο Καλλιθέας. Εμείς μείναμε στην κατάσταση της δεκαετίας του 80. Ήμασταν και είμαστε ένας ξεχασμένος Δήμος με ολόκληρες γειτονιές όπως οι Τζιτζιφιές, σε εγκατάλειψη. Δυστυχώς ο Δήμος μας κοιμόταν σε μια περίοδο αλλαγής στην Αθήνα. Το ίδιο διάστημα ο Ασκούνης έκανε υψηλή πολιτική και υψηλές επαφές με το ΠΑΣΟΚ του Παπανδρέου. Οι επαφές αυτές δεν έδωσαν τίποτα στην Καλλιθέα. Έκαναν όμως τον κ. Ασκούνη πρόεδρο της ΚΕΔΕ.


Πολλοί όμως, δήμαρχοι χρεώνουν την ανυπαρξία έργου στο μνημόνιο και την περικοπή των επιχορηγήσεων.


Οι χαμένες ευκαιρίες για έργα υπήρξαν την περίοδο πριν το μνημόνιο. Όμως και τώρα ο Δήμος μας πάλι κοιμάται. Όταν στους γειτονικούς δήμους υπάρχουν προγράμματα για φθηνά τρόφιμα, οργανωμένα δημοτικά ιατρεία, κοινωνικά φαρμακεία, προγράμματα για ανέργους, για στήριξη της οικογένειας, εμείς και πάλι στο Δήμο Καλλιθέας δείχνουμε αμέτοχοι, αδιάφοροι, αδρανείς. Λες και εδώ στην Καλλιθέα δεν υπάρχει κρίση και δεν χρειάζονται κοινωνικές πολιτικές.


Τις προηγούμενες ημέρες άνοιξε μια κόντρα μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Ασκούνη ως προέδρου της ΚΕΔΕ.


Δεν θα μπω στην ουσία της διαμάχης. Είναι προφανές ότι ο κ. Ασκούνης έχει πάρει υπερβολικά ζεστά το ρόλο του ως προέδρου της ΚΕΔΕ. Και αντίθετα πολύ πιο «χλιαρά» το ρόλο του ως Δημάρχου Καλλιθέας. Και βέβαια υπάρχει ένα μείζων θέμα ως προς την ΚΕΔΕ.. Υπάρχει ή όχι μυστική διαπραγμάτευση με την ομάδα του μνημονίου για την Τοπική Αυτοδιοίκηση; Υπάρχει ή όχι παρασκηνιακή διαπραγμάτευση με τους Γερμανούς; Τι επιπτώσεις θα έχουν για τους πολίτες και την αυτοδιοίκηση τα «ελληνογερμανικά υβρίδια» που ο κ. Ασκούνης με τους Γερμναούς ετοιμάζουν? Ακούγονται πολλά, λίγα όμως βγαίνουν στη δημοσιότητα. Θυμίζω απλά ότι ο κ. Ασκούνης εκπροσωπεί τον ελληνικό λαό σε αυτές τις διαπραγματεύσεις. Όχι τον εαυτό του.


Ποιες είναι οι επόμενες κινήσεις σας, ως υποψήφιος Δήμαρχος για την Καλλιθέα;


Σε ένα δήμο που κοιμάται, που μένει αδρανής, η καλύτερη απάντηση είναι να πάρουμε πρωτοβουλία και να δείξουμε ότι η Καλλιθέα μπορεί να μπει σε κίνηση, μπορεί να δώσει κοινωνικά προγράμματα, μπορεί να διεκδικήσει έργα, μπορεί να βοηθήσει στο θέμα της απασχόλησης. Ήδη έχουμε δημιουργήσει το Δίκτυο Κοινωνικής Προσφοράς όπου παρέχουμε δωρεάν εξετάσεις σε 15 ειδικότητες, δωρεάν φροντιστήρια, νομικές και λογιστικές συμβουλές. Το δίκτυό μας έχει ήδη βοηθήσει πάνω από 500 συμπολίτες μας και στηρίζεται αποκλειστικά σε εθελοντική προσφορά. Το επόμενο διάστημα ετοιμάζουμε και νέα κοινωνικά προγράμματα. Το μήνυμα που λαμβάνουμε το μήνυμα της αλλαγής είναι ένα: Εμείς οι δημότες παίρνουμε τις τύχες μας στα χέρια μας. Ο Δήμος είμαστε εμείς. Ο Δήμος μας μπορεί να γίνει ενας Δήμος πρωτοπόρος.


athinapoli.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο