Σημαντική ανακάλυψη Ελλήνων επιστημόνων…

Ομάδα Ελλήνων επιστημόνων, κατάφερε να συνθέσει νανοσωματίδια αργύρου, χρησιμοποιώντας εκχύλισμα από φύλλα κουμαριάς! Τα σωματίδια αυτά, μπορούν να έχουν σημαντικές εφαρμογές στη βιοτεχνολογία.
Οι ερευνητές από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της, από το ΕΚΕΤΑ (Ινστιτούτο Χημικών Διεργασιών) και από το πανεπιστήμιο «Κάρλος 3» της Μαδρίτης, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό για νέα υλικά «Materials Letters», πήραν ένα εκχύλισμα φύλλων κουμαριάς και το πρόσθεσαν σε ένα υδατικό διάλυμα νιτρικού αργύρου.
Μόνο με αυτά τα δύο συστατικά, κατέστη

εφικτή η παραγωγή μικροσκοπικών νανοσωματιδίων αργύρου, που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν σε πολλές εφαρμογές, όπως στην ιατρική και την φαρμακευτική, στις ηλεκτρονικές συσκευές, στους καταλύτες, στα διαλυτικά κατά της ρύπανσης κ.α.

 Οι Έλληνες ερευνητές (Παντελής Κουβάρης, Ανδρέας Δελημήτης, Βασίλης Ζασπάλης, Δημήτρης Παπαδόπουλος, Σοφία Τσίπα, Νίκος Μιχαηλίδης) ανέφεραν ότι υπάρχουν και άλλες μέθοδοι παραγωγής τέτοιων νανοσωματιδίων, όμως η δική τους νέα τεχνική, είναι η πιο απλή, η πιο φθηνή και πιο εύκολη στην υλοποίησή της. 
Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο