Obama: Προς το συμφέρον όλων η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη

Η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη είναι προς το συμφέρον όλων, τόνισε μεταξύ άλλων σε ομιλία από το Λευκό Οίκο ο πρόεδρος των ΗΠΑ Barack Obama.

Όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires, ο Obama αναγνώρισε τις θυσίες που έχουν υποστεί οι Έλληνες πολίτες, συμπλήρωσε ωστόσο πως η έξοδος από το ευρώ θα έπληττε τη χώρα.


Ο πρόεδρος των ΗΠΑ αναφερόμενος στην κατάσταση της Ευρωζώνης σημείωσε πως οι υπάρχουν συγκεκριμένα μέτρα που μπορούν να λάβουν οι ηγέτες της, όπως η ενίσχυση των τραπεζών ώστε να σταθεροποιηθεί το τραπεζικό σύστημα. Ο Obama σημείωσε πως βρίσκεται σε διαρκή επαφή με τους Ευρωπαίους ηγέτες ενώ χαρακτήρισε έξυπνες τις δομικές μεταρρυθμίσεις τις οποίες κάνουν Ισπανία και Ιταλία.

Παράλληλα εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι οι Ευρωπαίοι, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίδας καγκελάριου Angela Merkel, έχουν ξεκινήσει να συζητούν αναπτυξιακά μέτρα παράλληλα με τα μέτρα λιτότητας.

Ο Obama αναγνώρισε επίσης πως οι λύσεις είναι δύσκολες τονίζοντας ωστόσο πως όσο το συντομότερο δράσει η Ευρωζώνη τόσο χαμηλότερο θα είναι και το κόστος.

Αναφερόμενος στα εσωτερικά της χώρας του, ο Obama κάλεσε το Κογκρέσο να υιοθετήσει τις προτάσεις του για τη δημιουργία θέσεων εργασίας ενώ επιτέθηκε στους ρεπουμπλικάνους λέγοντας πως οι προτάσεις τους θα επιδεινώσουν περαιτέρω την κατάσταση της οικονομίας των ΗΠΑ.

Πηγή:www.capital.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο