Άμεση λύση στο θέμα με τις προμήθειες των νοσοκομείων ζητεί ο πρωθυπουργός

Επιστολές προς τον πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Ιωάννη Καραβοκύρη, απέστειλε ο πρωθυπουργός, Παναγιώτης Πικραμμένος, με τις οποίες ζητεί την άμεση επίλυση των εκκρεμών υποθέσεων προμήθειας υλικών που είναι απολύτως αναγκαία για τη λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων.

Όπως τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τσιόδρας, ο πρωθυπουργός παρακαλεί τον κ. Καραβοκύρη για επιτακτικούς λόγους δημοσίου συμφέροντος, να εξεταστεί άμεσα το ζήτημα της θεώρησης χρηματικών ενταλμάτων γιατί η εμπλοκή που υπάρχει έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχει πρόβλημα στην προμήθεια των νοσοκομείων και σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία των πολιτών.

Στην επιστολή του ο πρωθυπουργός αναφέρει:

«Είναι γνωστό ότι έχει δημιουργηθεί σημαντικό και εξαιρετικά σοβαρό ζήτημα με την καθυστέρηση θεώρησης χρηματικών ενταλμάτων πληρωμής για την προμήθεια υλικών απολύτως αναγκαίων για τη λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων. Θέμα που άπτεται κυριολεκτικά της προστασίας της ανθρώπινης ζωής.

»Αντιλαμβάνεσθε λοιπόν, ότι συντρέχουν εξαιρετικοί και επιτακτικοί λόγοι δημοσίου συμφέροντος που ανάγονται στην εύρυθμη λειτουργία των νοσοκομείων και εντέλει, κυριολεκτικά στα ύψιστα αγαθά της αξιοπρέπειας και της υγείας του ανθρώπου. Για τους λόγους αυτούς, παρακαλώ θερμά για την άμεση και κατεπείγουσα επίλυση των σχετικών εκκρεμών υποθέσεων από το Δικαστήριό σας».

Ερωτηθείς γιατί χρειάστηκε να υπάρξουν δύο επιστολές, ο κ. Τσιόδρας σημείωσε ότι ο πρωθυπουργός θέλει να τονίσει το κατεπείγον του ζητήματος προκειμένου να υπάρξει απεμπλοκή των κονδυλίων.

Κληθείς δε να σχολιάσει τοποθέτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Λοβέρδου ότι θα είχε κλείσει το ζήτημα των φαρμάκων αν δεν υπήρχε υπηρεσιακή κυβέρνηση, ο κ. Τσιόδρας υπογράμμισε ότι δεν επιθυμεί να σχολιάσει δήλωση κανενός πολιτικού στελέχους και σημείωσε ότι, από εκεί και πέρα, η κυβέρνηση παρέλαβε αρκετά προβλήματα που προσπαθεί σε περιορισμένο διάστημα και χωρίς να έχει νομοθετική δυνατότητα, να τα επιλύσει.

«Προσπαθεί να συγκεντρώσει χρήματα προκειμένου να καλυφθούν οι υποχρεώσεις και να μην τεθούν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές», είπε και πρόσθεσε ότι σε αυτό το πλαίσιο είναι ευπρόσδεκτη η βοήθεια από όπου κι αν υπάρχει.

Ο κ. Τσιόδρας χαρακτήρισε «εύλογο» το αίτημα των φαρμακοποιών να υπάρξει συμψηφισμός, επεσήμανε ότι η κυβέρνηση δεν έχει τη δυνατότητα να νομοθετεί και πως προσπαθεί να λύσει τα προβλήματα με όλους τους πρόσφορους τρόπους. «Υπάρχει ένα γενικό νομικό πλαίσιο, πρέπει ωστόσο να δούμε τι περιθώρια εφαρμογής αφήνει» κατέληξε.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο