Ταχύτερη μετάδοση των αποτελεσμάτων των εκλογών

Διαδικασίες για την ελαχιστοποίηση του χρόνου λήψης των εκλογικών αποτελεσμάτων της 17ης Ιουνίου και τη μείωση του λειτουργικού κόστους αναμετάδοσής τους, προτείνει το υπουργείο Εσωτερικών με επείγον έγγραφό του που απέστειλε προς τους αρμόδιους αντιπεριφερειάρχες και τους δήμους της χώρας.


Ειδικότερα, το υπουργείο προτείνει να χρησιμοποιηθεί το fax, για την αποστολή και λήψη των εκλογικών αποτελεσμάτων, καθώς και οι τηλεφωνικές συνδέσεις του Δικτύου «Σύζευξις» των υπηρεσιών των δήμων και των Περιφερειών (όπου φυσικά υπάρχει δίκτυο «Σύζευξις»), έτσι ώστε να εκμηδενιστεί και το τηλεπικοινωνιακό κόστος της μετάδοσης των εκλογικών αποτελεσμάτων.

Επισημαίνεται δε, ότι όπου δεν είναι δυνατή η μετάδοση με fax, πρέπει να βρεθούν άλλοι εναλλακτικοί τρόποι μετάδοσης, οι οποίοι όμως πρέπει να αφήνουν το «ίχνος» της μεταδιδόμενης πληροφορίας (όχι, όμως, τηλεγράφημα ΟΤΕ).

Επίσης, όπως και στις προηγούμενες εκλογές, θα χρησιμοποιηθούν και τα 5.000 κινητά τηλέφωνα που θα δοθούν σε εκλογικούς αντιπροσώπους.

ant1online.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο