Η επιστροφή του αστυνομικού στις γειτονιές στις προτεραιότητες του Αλέξη Τσίπρα

Μα καλά οι ίδιοι που ωρύονταν για “αστυνομοκρατούμενο κράτος”;;;

Η επαναφορά του αισθήματος της ασφάλειας στους πολίτες, με την επιστροφή του αστυνομικού στη γειτονιά και η επανασυμφιλίωση του λαού με την αστυνομία είναι οι δύο προτεραιότητες του ΣΥΡΙΖΑ στα θέματα ασφάλειας των κατοίκων, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την επίσκεψή του στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.
Είναι η πρώτη φορά που επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε επίσκεψη στην ΓΑΔΑ.

«Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να διασφαλίσουμε τις προϋποθέσεις, ο κάθε πολίτης να μπορεί να περπατήσει ελεύθερα και άφοβα σε κάθε γωνιά της χώρας 24 ώρες το 24ωρο» είπε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Πρόσθεσε, επίσης, ότι οι κυβερνήσεις του Μνημονίου διοχέτευαν πόρους, δυνάμεις και ενέργεια σε δύο σκοπούς «που δεν έχουν καμία σχέση με τον στόχο και την αποστολή της ελληνικής Αστυνομίας», αφενός, «στην καταστολή των αντιδράσεων του λαού μας στη μνημονιακή πολιτική της καταστροφής» και αφετέρου «στη φύλαξη προσώπων υψηλής επιρροής».

Ασφάλεια του πολίτη σημαίνει ότι «ο αστυνομικός θα ξαναγυρίσει στη γειτονιά. Εκεί είναι η δουλειά του. Να προστατεύει τον πολίτη και όχι να βρίσκεται σε βουλευτικά ή υπουργικά γραφεία» υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Επιπλέον, ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί να αποκατασταθεί «το κλίμα εμπιστοσύνης ανάμεσα στον πολίτη και την αστυνομία, ανάμεσα στον αστυνομικό και την εκτελεστική εξουσία», συμπλήρωσε, τονίζοντας ότι σε συνεργασία με τη διοίκηση της αστυνομίας, θα προωθήσει «θεσμικές τομές, που και οι ίδιοι τις ιεραρχούν ως σημαντικές».

Σε ερώτηση κατά πόσον, ο αστυνομικός θα επανέλθει στην αστυνόμευση της γειτονιάς ένοπλος ή άοπλος, ο Αλέξης Τσίπρας διευκρίνισε ότι «οι αστυνομικοί θα βρίσκονται ένοπλοι, εκεί που παράγεται το έγκλημα. Όχι όμως εξοπλισμένοι, για να καταστέλλουν τις αντιδράσεις του λαού».

«Ο λαός θα αισθάνεται ασφάλεια από τον αστυνομικό και όχι φόβο» επισήμανε και υπογράμμισε ότι με σχέδιο και με σύμμαχο την αστυνομία και τον πολίτη πρέπει να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της εγκληματικότητας, της παραβατικότητας, καθώς και αυτά που έχουν να κάνουν με την γκετοποίηση περιοχών της Αττικής και αλλού.

Ερωτηθείς για τις καταγγελίες στις οποίες είχε προβεί σε πρόσφατη επίσκεψη του στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και τον φάκελο που είχε επιδώσει σχετικά με κουκουλοφόρους στην αστυνομία, ο κ. Τσίπρας είπε ότι «βρισκόμαστε σε συναντίληψη με την ηγεσία της αστυνομίας, σχετικά με τους κινδύνους που υπάρχουν για θύλακες, που μπορεί να διαμορφώνονται και να επωάζονται στο κατώτατο επίπεδο και μέσα στην αστυνομία».

Τόνισε, όμως, ότι «το σώμα έχει ιδιαίτερες περγαμηνές και επιτυχία στην εξάρθρωση του υψηλού εγκλήματος. Εκεί που πάσχει είναι στο μικρό και μεσαίο έγκλημα» Πρόσθεσε, επίσης, ότι «έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη στις δυνάμεις εκείνες που ασχολούνται με τον αποκλειστικό στόχο της ελληνικής αστυνομίας που είναι η εξάρθρωση του εγκλήματος».

Κατά την επίσκεψή του στη ΓΑΔΑ ο κ.Τσίπρας συναντήθηκε με τον Αττικάρχη Ιωάννη Λιούκα, παρουσία ανωτάτων και ανωτέρων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ.

Στην αρχή της συνάντησης ο κ. Τσίπρας ρώτησε τον κ. Λιούκα πού είχε υπηρετήσει παλαιότερα και ο Αττικάρχης, αφού του ανέφερε τις υπηρεσίες, παρατήρησε πως βρίσκεται ακόμα στη θέση αυτή, καθώς φέτος δεν έγιναν τον Μάρτιο, ως είθισται, οι κρίσεις στην Αστυνομία.

Ο κ. Λιούκας ενημέρωσε τον κ. Τσίπρα ότι έχει διαχειριστεί επιχειρησιακά όλα τα γεγονότα που σημειώθηκαν στο κέντρο από το 2004, όταν υπηρετούσε στο ΑΤ Ακροπόλεως, μεταξύ αυτών τα γεγονότα του 2008, μέχρι και σήμερα από τη θέση του ως Αττικάρχης. Ο κ. Τσίπρας του είπε πως τα αντιμετώπισε και τα κατάφερε με την ψυχραιμία του ηπειρώτη.

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε το Κέντρο Επιχειρήσεων, όπου του εξήγησαν τον τρόπο λειτουργίας του. Κατά την ξενάγηση, αστυνομικός της Άμεσης Δράσης, απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα του είπε: «Θέλουμε την στήριξή σας».

«Όλοι θα πρέπει να σας βοηθήσουμε» απάντησε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε: «Ξέρουμε το δύσκολο έργο που επιτελείτε, είναι δύσκολα τα πράγματα». Ο αστυνομικός του απάντησε: «Είναι όντως πολύ δύσκολα τα πράγματα, περιμένουμε από εσάς τους νέους ανθρώπους να μας στηρίξετε».

Ο κ. Τσίπρας είχε διάλογο και με αστυνομικό των ΜΑΤ, που είχε βάρδια στο Κέντρο Επιχειρήσεων, ενώ ζήτησε να μάθει για το C4I και την εμπλοκή της Siemens σε αυτό. Ο Αττικάρχης κ. Λιούκας απάντησε πως η Siemens είναι ο πάροχος πίσω από την ανάδοχο εταιρεία και το σύστημα δεν έχει λειτουργήσει γιατί δεν έχει γίνει ουσιαστική παράδοσή του.

Ο κ. Τσίπρας θα επισκεφθεί την Οικονομική Αστυνομία και τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Newsroom ΔΟΛ

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο