Τέλος Ιουνίου οι βαθμοί των Πανελλαδικών

Στο τελευταίο πενθήμερο Ιουνίου θα ανακοινωθούν οι βαθμολογίες των υποψηφίων που συμμετείχαν στις Πανελλήνιες, ενώ στο τέλος Αυγούστου θα ανακοινωθούν οι βαθμολογικές βάσεις και τα ονόματα των επιτυχόντων, σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας, Φρόσω Κιάου.

Υπενθυμίζεται ότι από τις 18 Ιουνίου έως τις 5 Ιουλίου 2012 οι υποψήφιοι για την επιλογή στις Σχολές και τα Τμήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης θα πρέπει να υποβάλουν τα μηχανογραφικά δελτία συμμετοχής, με ηλεκτρονικό τρόπο.

Παράλληλα, από σήμερα και μέχρι 22 Ιουνίου θα πρέπει να προσέλθουν στα λύκεια οι υποψήφιοι για να πάρουν τον κωδικό ασφαλείας (password) , για τα μηχανογραφικά τους δελτία, όπως επίσης και τα παιδιά πολυτέκνων, τριτέκνων κλπ. που δεν τα προμηθεύτηκαν τον Μάιο.

Η υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε και στο θέμα με την αναστάτωση που προκλήθηκε με την ερώτηση Γ4 στο μάθημα της Φυσικής κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Απέδωσε συγκεκριμένα το θόρυβο σε “μιντιακό πανικό και πολιτικές σκοπιμότητες”. Επισήμανε ακόμη ότι η Εξεταστική Επιτροπή ενήργησε υπό το κράτος πίεσης και οδηγήθηκε στην πρώτη οδηγία της ακύρωσης του ερωτήματος μετά την ανακοίνωση της Ένωσης Φυσικών, που δεν ήταν σωστή, όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

Τα μηνύματα που ελήφθησαν μετά από τα βαθμολογικά κέντρα, συνέχισε, οδήγησαν στη δεύτερη οδηγία που έπαιρνε πίσω την πρώτη η οποία μιλούσε για κατάργηση του ερωτήματος.

Η υπουργός Παιδείας εμφανίσθηκε ενοχλημένη για δημοσιεύματα που την χαρακτήριζαν “άπειρη” και επανέλαβε ότι ο χαρακτηρισμός της αποδόθηκε λόγω της εξέλιξης του θέματος της Φυσικής που πυροδότησε πολιτικές σκοπιμότητες και παρεμβάσεις.

Κληθείσα να σχολιάσει δημοσιεύματα περί μεγάλης αποτυχίας των υποψηφίων στη Φυσική φέτος, η υπουργός τόνισε ότι τα τελευταία χρόνια υπάρχει ένα ποσοστό αποτυχίας στις πανελλαδικές εξετάσεις και στα μαθήματα Φυσικής και Μαθηματικών, που κυμαίνεται μεταξύ 70 και 80%.

Υποστήριξε επίσης ότι ο απολογισμός των πανελλαδικών εξετάσεων είναι θετικός, παρά το γεγονός ότι διεξήχθησαν σε προεκλογική περίοδο.

news247.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο