Επίθεση κατά Μoρς από τα αυτοδιαχειριζόμενα Ταμεία Υγείας

Η Ομοσπονδία Αυτοδιαχειριζόμενων Ταμείων Υγείας Ελλάδος (Ο.Α.Τ.Υ.Ε.), αποτελούμενη από τα Αυτοδιαχειριζόμενα Ταμεία Υγείας Τ.Υ.Π.Ε.Τ. (Ταμείο Υγείας Προσωπικού Εθνικής Τράπεζας), Α.Τ.Π.Σ.Υ.Τ.Ε. (Αλληλοβοηθητικό Ταμείο Περίθαλψης Συλλόγου Υπαλλήλων Τραπέζης Ελλάδος), Τ.Υ.Π.Α.Τ.Ε. (Ταμείο Υγείας Προσωπικού Αγροτικής Τράπεζας) και Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π. (Ενιαίο Δημοσιογραφικό Οργανισμό Επικουρικής Ασφάλισης και Περίθαλψης) καταγγέλλει το ιταμό και άηθες ύφος του εκπροσώπου της Ε.Ε. και της Τρόικας, κ. Μ. Μορς…
με το οποίο απευθύνθηκε στην από 20/04/12 επιστολή του προς τους Έλληνες Υπουργούς Εργασίας και Υγείας.
Σε ανακοίνωση της σχολιάζοντας την επιστολή του κ. Μόρς περί ένταξης όλων των ταμείων στον ΕΟΠΥΥ τονίζει ότι «η τρόικα και ο εκπρόσωπος της βάλλουν και θίγουν βάναυσα κάθε έννοια Δημοκρατίας, απαξιώνοντας το Σύνταγμα και τους θεσμούς της χώρας, καθώς και ολόκληρο τον ελληνικό λαό».

Η Ο.Α.Τ.Υ.Ε. δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση πως τα ελληνικά Αυτοδιαχειριζόμενα Ταμεία Υγείας, ΝΠΙΔ, μη-κερδοσκοπικού χαρακτήρα, στηρίζουν και προάγουν την Κοινωνική Ασφάλιση και αποτελούν βασικό πυλώνα της Κοινωνικής Οικονομίας μέσω της αρχής του Μουτουαλισμού, με παρελθόν, παρόν και μέλλον, που δεν μπορεί να αναιρεθεί από καμία Τρόικα!

Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας χαιρετίζει την αποφασιστική στάση και την κατηγορηματική απάντηση του Υπουργού Υγείας, κ. Ανδρέα Λοβέρδου προς τον κ. Μορς, η οποία έγινε γνωστή σήμερα, 2/05, από τον Ημερήσιο Τύπο και η οποία αναφέρεται σαφώς και διακριτά στα ΝΠΙΔ Ταμεία- μέλη της Ο.Α.Τ.Υ.Ε., αλλά και υπερασπίζεται την Ελληνική Δημοκρατία.

tovima.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο