Από αύριο τα σπουδαία στην Κεντροδεξιά

Ρεπορτάζ: Σταθόπουλος Σωτήρης

Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν πως σήμερα δεν θα υπάρξουν ανακοινώσεις για τον επικείμενο πολιτικό γάμο «ΝΔ – Δημκρατικής Συμμαχίας». Αιτία; Ο τρόπος συνεργασίας μεταξύ των δύο κομμάτων, αλλά και η ένταξη τουλάχιστον πέντε στελεχών της Δημοκρατικής Συμμαχίας στις «γαλάζιες» λίστες.

Δεν αποκλείεται να υπάρξει σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του Γιάννη Μιχελάκη με τον Κώστα Μπακογιάννη. Η συνάντηση που είχαν οι δύο άντρες χθες αργά το απόγευμα και την οποία αποκάλυψε το Real.gr έγινε σε πολύ καλό κλίμα. Οι πληροφορίες θέλουν την ΝΔ να ζητά την πλήρη επανένταξη της Ντόρας Μπακογιάννη και την αναστολή της λειτουργίας της Δημοκρατικής Συμμαχίας κάτι με το οποίο διαφωνεί η Πρόεδρος του κόμματος.

ΝΔ και Δημοκρατική Συμμαχία δεν δημοσιοποιούν τις κινήσεις τους οι οποίες γίνονται κάτω από άκρα μυστικότητα ενώ οι χειρισμοί είναι ιδιαιτέρως προσεχτικοί. «Ο Αντώνης Σαμαράς χειρίζεται προσωπικά την λεπτή αυτή υπόθεση» τόνιζαν συνεργάτες του στο Real.gr.

Οι πληροφορίες θέλουν στην περίπτωση που «κλειδώσει» η συμφωνία, ο Αντώνης Σαμαράς και η Ντόρα Μπακογιάννη να συναντηθούν προκειμένου να επισημοποιήσουν την κοινή τους κάθοδο στις εκλογές.

Η πρώτη μεταξύ τους συνάντηση μετά από περίπου δύο χρόνια, έγινε την προηγούμενη Τρίτη σε «ουδέτερο έδαφος», σε σπίτι κοινού τους γνωστού όπως λένε οι πληροφορίες από τα δύο κομματικά στρατόπεδα.

Είχε προηγηθεί το πρώτο ραντεβού του Κώστα Μπακογιάννη και του Γιάννη Μιχελάκη σε ξενοδοχείο βορείων προαστίων. Από εκείνη την στιγμή και μετά ο γιος της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας και Δήμαρχος Καρπενησίου ήταν σε ανοιχτή γραμμή με τον εκπρόσωπο της ΝΔ.

Επίσης η ενδεχόμενη επιστροφή της Ντόρας Μπακογιάννη έχει προκαλέσει αντιδράσεις στον «σαμαρικό» πυρήνα. Η ηλεκτρονική σελίδα antinews με αλλεπάλληλες αναρτήσεις επιτίθεται προσωπικά εναντίον της Προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας. Το κείμενο είχε τίτλο«Όσοι θέλουν να κάνουν δώρο στη Ντόρα να της πάρουν μια τσάντα» και το δεύτερο κείμενο ανέφερε «Η λύση στα προβλήματα της ΝΔ είναι η … Ντόρα;».

Εν αναμονή των επίσημων δηλώσεων της “Δράσης”

Την ώρα που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις μεταξύ ΝΔ και Δημοκρατικής Συμμαχίας φαίνεται να έχουν παγώσει οι συνομιλίες μεταξύ της Ντόρας Μπακογιάννη και Στέφανου Μάνου. Ο επικεφαλής της «Δράσης» μιλώντας στον Real Fm ξεκαθάρισε πως δεν επιθυμεί να επιστρέψει στην ΝΔ και τάχθηκε υπερ της δημιουργίας ενός φιλοευρωπαϊκού μετώπου στο οποίο θα μετέχουν ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – Δράση και Δημοκρατική Συμμαχία. Την Δευτέρα ο Στέφανος Μάνος αναμένεται να ανακοινώσεις τις τελικές του αποφάσεις ενόψει των εκλογών της 17ης Ιουνίου.

Βολιδοσκοπούν στελέχη του ΛΑΟΣ

Ο Γ. Καρατζαφέρης δήλωσε στην τηλεοπτική του εκπομπή στο «ΤηλεΑστυ» πως δεν «επιστρέφει στην μιζέρια» ωστόσο και σύμφωνα με πληροφορίες δύο πρώην στελέχη του και νυν βουλευτές της ΝΔ έχουν αρχίσει στο παρασκήνιο συνομιλίες με στελέχη – πρώην βουλευτές του ΛΑΟΣ – προκειμένου να τα εντάξουν στο «γαλάζιο» στρατόπεδο. Μέχρι στιγμής τουλάχιστον τρία στελέχη του κόμματος του Γ. Καρατζαφέρη έχουν δεχθεί κρούση από την Συγγρού.

«Θα πάρω απόφαση συνείδησης», ανέφερε ο Θανάσης Πλεύρης μιλώντας στον realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου. Την ίδια στιγμή, ο Κ. Αϊβαλιώτης τόνισε πως «εμείς θα κατέβουμε στις εκλογές αυτόνομα. Έχουμε 200.000 ανθρώπους πίσω μας που μας ψήφισαν, οι οποίοι στάθηκαν όρθιοι στις απειλές, τον πόλεμο της λάσπης, στα παραμύθια, στις ψεύτικες δημοσκοπήσεις».

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1, είπε: «Θυμίζω ότι μέχρι και μισό τοις εκατό μας δίνανε, για να διαμορφώσουν κλίμα. Και αν 3.000 Έλληνες δεν ψήφιζαν Χρυσή Αυγή ή οποιοδήποτε άλλο κόμμα, αν 3.000 χιλιάδες Έλληνες ψήφιζαν ΛΑΟΣ αντί να ψηφίσουν Χρυσή Αυγή, θα ήμασταν μέσα στη Βουλή. Για τόσο λίγο χάσαμε την είσοδο στη Βουλή, θα την πάρουμε αυτή τη φορά».

real.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο