Για ελλείψεις στην αγορά φαρμάκων προειδοποιεί ο ΦΣΑ

Τον κώδωνα του κινδύνου για σοβαρές ελλείψεις φαρμάκων στην ελληνική αγορά κρούει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής (Φ.Σ.Α.), ο οποίος μέσω του προέδρου του Κ. Λουράντου, επισημαίνει ότι 163 σκευάσματα (αντικαρκινικά, αντιυπερτασικά, καρδιολογικά κ.ά) βρίσκονται σε έλλειψη.

Ήδη έχει ενημερωθεί ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων,
ενώ ο ίδιος ο κ. Λουράντος είπε σήμερα ότι το θέμα έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις, καθώς οι ελλείψεις φαρμάκων αυξάνονται καθημερινά και οι ευθύνες για αυτό ανήκουν σε πολλούς, όπως κατά καιρούς έχει επισημάνει στον Ε.Ο.Φ ο Φ.Σ.Α.

Ο κ. Λουράντος δεν έμεινε όμως μόνο στο ζήτημα αυτό, καθώς τόνισε ότι το πρόβλημα των ελλείψεων μαζί με τις οφειλές των ταμείων προς τους φαρμακοποιούς, οι οποίες ξεπερνούν τα 74 εκατομμύρια ευρώ μόνο για τους φαρμακοποιούς της Αττικής για τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, οδηγούν ουσιαστικά τους φαρμακοποιούς στην φυλακή.

Μάλιστα, ο ίδιος έδειξε στους δημοσιογράφους μια στολή κρατουμένου τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι αυτή θα είναι η στολή των φαρμακοποιών, οι οποίοι λόγω των χρεών τους θα αναγκαστούν να μπουν στην φυλακή.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο