Πολιτική ισορροπιών στην κατάρτιση των ψηφοδελτίων της ΝΔ

Με διάθεση εξισορρόπησης καταρτίζει ο Αντώνης Σαμαράς τα ψηφοδέλτια της ΝΔ, μετά τις γκρίνιες που ξέσπασαν, με αφορμή τις προσθήκες στελεχών από τη Δημοκρατική Συμμαχία και τον ΛΑΟΣ. Στόχος του προέδρου της ΝΔ είναι να μην ανοίξουν μέτωπα, όπως αυτά που είχαν δημιουργηθεί πριν από τις εκλογές της 6ης Μαΐου.


Στο χώρο της πολιτικής μπαίνει και ο γιος του Αχιλλέα Καραμανλή, Κώστας Καραμανλής, καθώς -όπως επιβεβαίωσε στον Βήμα 99,5 ο Γιάννης Μιχελάκης- εντάχθηκε στην τελευταία θέση του ψηφοδελτίου του κόμματος στο νομό Σερρών.

Ενδεικτικό του κλίματος είναι ότι ο Αντώνης Σαμαράς έσπευσε να παρέμβει πυροσβεστικά στο μέτωπο της Ηλείας, όπου υπήρχαν αντιδράσεις για τον πρώην βουλευτή τη Δημοκρατικής Συμμαχίας Γιώργο Κοντογιάννη.

Ο κ. Κοντογιάννης συναντήθηκε τη Δευτέρα με τον πρόεδρο της ΝΔ και όπως συμφωνήθηκε θα τοποθετηθεί τελικά στην τρίτη θέση του ψηφοδελτίου, πίσω από την Δ.Αυγερινοπούλου και τον Κ.Τζαβάρα.

Σύμφωνα με Το Βήμα, ο κ. Σαμαράς πρότεινε στον κ. Κοντογιάννη την πρώτη θέση του ψηφοδελτίου Ηλείας, ωστόσο ο κ. Κοντογιάννης τού απάντησε ότι η συμφωνία ήταν για τη δεύτερη θέση, αλλά όπως εξήγησε δεν ήθελε ούτε αυτήν, επειδή όπως είπε: «Δεν θέλω πρόεδρε να μου δώσετε μία έδρα, αλλά να φέρω εγώ έδρα στην Ηλεία».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο ίδιος ο κ. Σαμαράς επιλέγει να αφήσει τη Μαγνησία για την Περιφέρεια Αττικής, αν και θεωρείται βέβαιο ότι θα κρατήσει την έδρα της Μεσσηνίας.

«Σταυροβελονιά» θεωρούνται τα ψηφοδέλτια της Κρήτης, καθώς και της Α’ Αθηνών, καθώς οι «καραμπόλες» από την είσοδο και την έξοδο στελεχών της ΝΔ, της Δημοκρατικής Συμμαχίας και του ΛΑΟΣ είναι πολλές.

Από τις πληροφορίες φαίνεται ότι στο Ηράκλειο ο Λ.Αυγενάκης θα μπει πίσω από τον Μ.Κεφαλογιάννη, καθώς και ότι στα Χανιά επικεφαλής του ψηφοδελτίου θα είναι ο Χρ.Μαρκογιαννάκης.

*Ο πρόεδρος του κόμματος Ελλήνων Κυνηγών Γεώργιος Τσαγκανέλιας δήλωσε: «Με χαρά πληροφορηθήκαμε την απόφαση του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, να συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στη Β’ Αθηνών τον κ. Σταθόπουλο Νικόλαο, πρόεδρο της Δ’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας. Τέτοιες πρωτοβουλίες πιστεύουμε ότι θα τύχουν της επιδοκιμασίας των Ελλήνων
Κυνηγών».

Newsroom ΔΟΛ

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο