Ολοκληρώθηκαν οι συγκεντρώσεις για την εργατική Πρωτομαγια

Με σύνθημα «όλοι μαζί μπορούμε» και κεντρικό αίτημα την κατοχύρωση των συλλογικών συμβάσεων, εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν σήμερα στην πλατεία Κοτζιά στην Αθήνα ανταποκρινόμενοι στο προσκλητήριο της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος (ΓΣΕΕ) της Ανώτατης Διοίκησης Ενώσεων Δημοσίων…
Υπαλλήλων, (ΑΔΕΔΥ) και του Εργατικού Κέντρου Αθήνας (ΕΚΑ). Στην αναγκαιότητα της υπογραφής νέων κλαδικών συντάξεων αναφέρθηκε ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ, Στάθης Ανέστης, που κάλεσε τους εργοδότες, την κυβέρνηση και την τρόικα, «να σεβαστούν τον κόπο τον ιδρώτα και την παραγωγικότητα των εργαζομένων». Ανοιξαν οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας.

«Τιμούμε σήμερα μια ημέρα μνήμης των πρωτοπόρων εκείνων εργαζομένων που καθιέρωσαν το οκτάωρο» ανέφερε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Κώστας Τσικρικάς, που τόνισε ότι «οι πολιτικές που επιβάλλονται από τους εταίρους μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση μας γυρίζουν έναν αιώνα πίσω».

Ο κ. Τσικρικάς πρόσθεσε ότι «ο συντονισμένος αγώνας των Ευρωπαίων εργαζομένων θα επιδιώξει την αλλαγή των συσχετισμών στην Ευρώπη, ώστε οι κυβερνήσεις να επενδύουν στην ανάπτυξη και όχι στο παρασιτικό κεφάλαιο».

Στην προεκλογική περίοδο απέδωσε τη μικρή συμμετοχή στη συγκέντρωση ο αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Ηλίας Βρετάκος, ο οποίος πρόσθεσε ότι οι αγώνες των εργαζομένων κατά μιας πολιτικής που οδηγεί στη φτώχια θα ενταθούν και θα συνεχιστούν και μετά τις εκλογές.

Τέλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο γραμματέας της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Θάνος Βασιλόπουλος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι στον κλάδο του εμπορίου, που βάλλεται, όπως είπε, περισσότερο από όλους «εργαζόμενοι και εργοδότες θα καταλήξουν στην υπογραφή κλαδικής συλλογικής σύμβασης, η οποία θα είναι ισχυρή και δεν θα παραβιάζεται».

Μετά το τέλος της συγκέντρωσης των συνδικάτων, μικρές ομάδες αριστεριστών και αναρχικών που είχαν συγκεντρωθεί στον χώρο του Μουσείου πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της Αθήνας και μέσω της οδού Σταδίου κατευθύνθηκαν προς την πλατεία Συντάγματος, όπου παραμένουν μπροστά από το κτίριο του Κοινοβουλίου.

tanea.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο