Διάγγελμα του προέδρου της ΝΔ Αντ. Σαμαρά : Στις εκλογές θα αναμετρηθεί το χθες με το αύριο

Το δίλλημα με το οποίο θα βρεθούν αντιμέτωποι οι πολίτες στις επόμενες εκλογές, περιέγραψε ο Αντώνης Σαμαράς στο διάγγελμά του μετά το «ναυάγιο» στο Προεδρικό Μέγαρο, τονίζοντας πως στις εκλογές που έρχονται δεν θα μετρηθούν «κομματικές επιρροές».

«Θα αναμετρηθούν, από τη μία οι αριστερόστροφες συνιστώσες ενός αδιέξοδου μηδενισμού, παρέα με έναν τυχοδιωκτικό…
λαϊκισμό, και από την άλλη, οι δημιουργικές και ευρωπαϊκές δυνάμεις των νοικοκυραίων, της παραγωγής, οι δυνάμεις της ελπίδας, θα αναμετρηθεί το χθες, όπου βρίσκεται η χώρα καθηλωμένη επί δεκαετίες, με το αύριο, που είναι δικό μας, φτάνει να είμαστε ενωμένοι» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ καλώντας τους πολίτες να παραμείνουν ενωμένοι.

Ο κ. Σαμαράς επεσήμανε πως η χώρα ζει τις πιο κρίσιμες και δύσκολες στιγμές από τη μεταπολίτευση, επισημαίνοντας μάλιστα πως το παρόν και το μέλλον απειλείται και πως απομονώνεται η χώρα και συνθλίβονται οι πολίτες της.

Παρουσιάζοντας τις θέσεις με τις οποίες η ΝΔ πήγε στο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών για να βρεθεί λύση, δηλαδή την παραμονή μας στο ευρώ και στην Ευρώπη και την αλλαγή των όρων του Μνημονίου, ο κ. Σαμαράς υπενθύμισε πως είχε προειδοποιήσει προεκλογικά για τον κίνδυνο ακυβερνησίας.

«Τις τελευταίες μέρες έκανα τα πάντα για να σχηματιστεί κυβέρνηση. Κάποιοι δεν άκουσαν και οδηγούν σήμερα τη χώρα σε περιπέτεια. Εμείς, όμως, δεν θα το βάλουμε κάτω, δεν πρόκειται να παραδώσουμε τα όπλα» δήλωσε χαρακτηριστικά, προτάσσοντας την ανάγκη να εκμεταλλευτούμε δύο πράγματα, ότι η Ευρώπη καταλαβαίνει πια, πως η μονόπλευρη λιτότητα που αγνοεί την ανάπτυξη είναι αδιέξοδη και διαλύει την κοινωνία και ότι η πατρίδα μας διαθέτει πολλές, πάρα πολλές, ανεκμετάλλευτες δυνατότητες.

Ο κ. Σαμαράς προέταξε την ανάγκη να αφήσουμε οριστικά πίσω όσα μας κρατούν δέσμιους με το παρελθόν, δηλαδή τη σπατάλη, τη διαφθορά, την αναξιοκρατία, την ατιμωρησία, τις πελατειακές σχέσεις και τον κρατισμό, θέματα που χαρακτήρισε ως αμαρτίες της ελληνικής πολιτικής ζωής.

Βάζοντας το πλαίσιο της εκλογικής αντιπαράθεσης, ο κ. Σαμαράς τόνισε πως απέναντί του βρίσκονται όσοι υπερασπίζονται ένα ξεπερασμένο χθες και υπονομεύουν την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας, δείχνοντας τόσο προς τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και προς τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

«Ήδη, δημιουργούν ανησυχία και φόβο στους πολίτες και επιτείνουν τα προβλήματα της χώρας, δίνοντας επιχειρήματα στους εχθρούς της Ελλάδας. Ταυτίζονται τόσο πολύ με τις εμμονές τους στο “ανέφικτο” και υπονομεύουν κάθε προσπάθεια να εκμεταλλευθεί η χώρα μας τη μοναδική ευκαιρία που έχει μπροστά της» τόνισε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας πως απέναντι στη ΝΔ στέκονται όσοι δεν θέλουν να αλλάξει τίποτε στην Ελλάδα και καταγγέλλοντας τους πως στην πραγματικότητα πασχίζουν να τη βγάλουν από την Ευρώπη.

«Από τη μια πλευρά, λοιπόν, έχουμε όσους επιμένουν στον αριστερόστροφο Καιάδα του κρατισμού, που οδηγεί έξω από τη νέα Ευρώπη, που διαμορφώνεται και στην απόλυτη εξαθλίωση της χώρας μας, την απομόνωση, την οπισθοδρόμηση και τους εθνικούς ορατούς κινδύνους. Κι από την άλλη, έχουμε τις δημιουργικές φιλελεύθερες δυνάμεις του τόπου, που αγωνιζόμαστε να ξανασταθεί η Ελλάδα στα πόδια της, που διεκδικούμε, σε μια Ευρώπη που αλλάζει, να κερδίσουμε το σεβασμό και, κυρίως, ένα καλύτερο μέλλον» έθεσε το δίλλημα ο κ. Σαμαράς, ζητώντας από τους πολίτες να στείλουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα: «Ναι στην παραμονή μας στο ευρώ, όχι στις πολιτικές συντριβής του ελληνικού λαού».

Μάλιστα, ο πρόεδρος της ΝΔ επανέφερε στο προσκήνιο την ανάγκη να υπάρξουν άμεσα πολιτικές επανεκκίνησης της οικονομίας και υποστήριξης των πιο αδύναμων πολιτών, τονίζοντας πως με προσπάθεια και σχέδιο μπορεί να κερδηθεί και η ανάπτυξη και η αξιοπρέπεια.

«Το μήνυμά σας το έλαβα και θα αγωνιστώ για να το κάνω πράξη. Καλώ όλους τους Έλληνες, που νοιάζονται για τα παιδιά τους, ό,τι και να ψήφισαν στο παρελθόν, πέρα και πάνω από κόμματα, να δημιουργήσουμε ένα ισχυρό μέτωπο ελπίδας, υπευθυνότητας και δημιουργικής αντίστασης» δήλωσε χαρακτηριστικά.

e-typos.com

Σχετικές δημοσιεύσεις

Μία άποψη για το “Διάγγελμα του προέδρου της ΝΔ Αντ. Σαμαρά : Στις εκλογές θα αναμετρηθεί το χθες με το αύριο”

  1. Ανώνυμος

    Οι συνιστώσες της ζωής (ΣΥΡΙΖΑ) και οι συνιστώσες του θανάτου (ΠΑΣΟΚ- ΝΔ)
    Μια εισαγωγή στον ανυσματικό λογισμό της Ζωής και του Θανάτου

    Στο Δεξιόστροφο σύστημα συντεταγμένων έχουμε τα ανυσματικά μεγέθη

    Ας δεχτούμε ότι τελικά, με ένα μαγικό τρόπο αποδεχόμενοι τα 300 έως 1000 ευρώ για μηνιάτικο, πληρώνουμε φόρους και χαράτσια.
    Ας δεχτούμε ότι μειώνουμε τα έξοδα των παιδιών μας (ρούχα, βιβλία…).
    Ας δεχτούμε ότι τρώμε κρέας μία φορά την εβδομάδα.
    Ας δεχτούμε ότι δεν θα ανάβουμε το καλοριφέρ το χειμώνα παρά για μόνο μία ώρα την ημέρα.
    Ας δεχτούμε ότι δεν θα παίρνουμε φάρμακα αν αρρωστήσουμε.
    Ας δεχτούμε ότι θα καταθέσουμε τις πινακίδες των αυτοκινήτων μας (για όσους δεν το έχουν ήδη κάνει) για να μη πληρώνουμε τέλη, service, ασφάλεια και βενζίνη.
    Ας δεχτούμε ότι κάνουμε το χατίρι της Μέρκελ και μετατρέπουμε το σκατό μας σε παξιμάδι και ξεχνάμε την όποια έννοια της αξιοπρεπούς διαβίωσης μια για πάντα.

    Πράγματι το εσωτερικό γινόμενο των παραπάνω ανυσμάτων στο δεξιόστροφο σύστημα συντεταγμένων τείνει στο μηδέν ….δηλαδή στον θάνατο

    Άσκηση1 τα παραπάνω να αποδείξετε με την ψήφο σας ότι δεν ισχύουν σε ένα αριστερόστροφο σύστημα συντεταγμένων.

    Ασκηση2 αποδείξατε με την ψήφο σας ότι.. το «περίφημο» θεώρημα samara 1.500.000 άνεργοι = ανοικοκύρευτοι δεν ισχύει στο αριστερόστροφο σύστημα συντεταγμένων

Αφήστε ένα σχόλιο