Γ. Ραγκούσης: «Δεν ζητώ συγγνώμη για την απόφαση του 2009»

«Εγώ δεν ζητώ συγγνώμη για την απόφαση που πήραμε το 2009» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Γιάννης Ραγκούσης, μιλώντας στον Βήμα 99,5, προσθέτοντας ότι «πήραμε την απόφαση να προτάξουμε το εθνικό καθήκον, ακόμη κι αν εμείς εξαφανιστούμε από τον πολιτικό χάρτη».

Στρέφεται με σκληρά λόγια κατά της κυβέρνησης Καραμανλή, αλλά και κατά του Άκη Τσοχατζόπουλου -χωρίς να τον κατονομάζει- λέγοντας:
«Αυτοί που πρέπει να ζητήσουν “συγγνώμη'” απέναντι από τον ελληνικό λαό είναι αυτοί που πριν το 2009, και κυρίως από το 2004 μέχρι το 2009, η κυβέρνηση Καραμανλή και πριν από αυτήν, όλοι όσοι κυβέρνησαν τον τόπο και έκαναν ρουσφέτια, σπατάλες, “ρεμούλες”, έκαναν και προσωπικές περιουσίες και τώρα είναι πίσω από τα σίδερα της φυλακής και μας κάνουν να ντρεπόμαστε, όταν προέρχονται από τη δική μας παράταξη».

Η δήλωση του κ. Ραγκούση έχει ως εξής: «Εγώ θα σας πω μια ακόμη μεγάλη αλήθεια. Εμείς, ως κόμμα, ως παράταξη και ως πρόσωπα, τον Οκτώβριο του 2009 πήραμε μια μεγάλη απόφαση. Εγώ, για αυτή την απόφαση ούτε ζητώ συγγνώμη, ούτε μετανιώνω.

» Πήραμε την απόφαση να προτάξουμε το εθνικό συμφέρον, να κάνουμε τα αδύνατα δυνατά για να κρατηθεί ο τόπος “όρθιος”, ακόμα και αν εμείς εξαφανιστούμε από τον πολιτικό χάρτη. Εγώ, για αυτή την απόφαση, δεν μετανιώνω, δεν ζητάω συγγνώμη.

» Αυτοί που πρέπει να ζητήσουν “συγγνώμη” απέναντι από τον ελληνικό λαό είναι αυτοί που πριν το 2009, και κυρίως από το 2004 μέχρι το 2009, η κυβέρνηση Καραμανλή και πριν από αυτήν, όλοι όσοι κυβέρνησαν τον τόπο και έκαναν ρουσφέτια, σπατάλες, ‘ρεμούλες’, έκαναν και προσωπικές περιουσίες και τώρα είναι πίσω από τα σίδερα της φυλακής και μας κάνουν να ντρεπόμαστε όταν προέρχονται από τη δική μας παράταξη.

» Αυτοί να ζητήσουν συγγνώμη, που πριν το 2009 κυβερνώντας την Ελλάδα, χάρη στον εξωτερικό δανεισμό, έκαναν εύκολες πολιτικές καριέρες και κατάφεραν εκείνα τα χρόνια, θυσιάζοντας το μέλλον και την προοπτική του τόπου, να δημιουργήσουν ένα εξελικτικό πρόβλημα, που στα χέρια μας το 2009 παραλίγο να κοστίσει την υπόσταση της χώρας ».

tovima.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο