Ξενοδόχοι Ελλάδας: Μειωμένα κατά 10% τα έσοδα από τον τουρισμό, φέτος

Οι αφίξεις των τουριστών προς την Ελλάδα θα κινηθούν πτωτικά εφέτος, αλλά σε μονοψήφιο νούμερο, ενώ σε ό,τι αφορά τα έσοδα θα κλείσουν με πτώση 10%, όπως εκτίμησε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ελλάδας Γιάννης Ρέτσος, σε δηλώσεις του στο περιθώριο του ετήσιου Workshop του κορυφαίου τουριστικού ειδησεογραφικού οργανισμού της Ευρώπης FVW, εκδήλωση στην οποία συνδιοργανωτής ήταν το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο.

Αρνητικός παράγοντας για την εικόνα των κρατήσεων στη χώρα μας εξακολουθεί να είναι η κατάσταση στις αγορές-δεξαμενές του ελληνικού τουρισμού (Γερμανία και Αγγλία), με τον πρόεδρο του ΞΕΕ Γιώργο Τσακίρη να επισημαίνει ότι η σημαντική αύξηση που παρατηρείται στις κρατήσεις από τη Ρωσία δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αντισταθμίσει τις απώλειες από τις κύριες αγορές.

Στην παρέμβασή του ο διευθυντής τoυ γερμανικού κολοσσού TUI AG, Γκούντερ Ίχλαου, στάθηκε και αυτός στην υστέρηση που παρατηρείται στις κρατήσεις για την Ελλάδα, επισημαίνοντας ότι χρειάζεται οργανωμένο σχέδιο μάρκετιγκ για την περαιτέρω αύξηση των αφίξεων από τη γερμανική αγορά.

O πρόεδρος του ΞΕΕ, στην εναρκτήρια ομιλία του στο πλαίσιο του Workshop, κατέδειξε τη σπουδαιότητα που διαδραματίζει η γερμανική τουριστική αγορά στον ελληνικό τουρισμό, καθώς και την ανέλιξη της υποδομής φιλοξενίας της Ελλάδας τα τελευταία έτη.

Επίσης, ο κ. Τσακίρης επισήμανε ότι οι Έλληνες διάκεινται φιλικά έναντι των Γερμανών και επιθυμούν την αύξηση του τουριστικού ρεύματος από τη συγκεκριμένη αγορά.
Η σχετική πρωτοβουλία του ΞΕΕ εντάσσεται σε σχέδιο δράσης άμεσης απόδοσης για τον τουρισμό, επικεντρωμένο στις αγορές που παρουσιάζουν σημαντική υστέρηση στις κρατήσεις.

tovima.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο