Εν αναμονή της ανακοίνωσης της ημερομηνίας των εκλογών

Πλήρης πολιτικών γεγονότων αναμένεται η Μ.Τετάρτη, καθώς εντός της ημέρας θα ανακοινωθεί η ημερομηνία των εκλογών, ενώ θα συνεδριάσει για τελευταία φορά το Υπουργικό Συμβούλιο. Πιθανότερη ημερομηνία με τα έως τώρα δεδομένα είναι η 6η Μαΐου. Παράλληλα, σήμερα αναμένεται και η ανακοίνωση του μεγάλου όγκου των ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ.

Ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια στις 5 το απόγευμα…

 για να του παραδώσει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης. Ακολούθως, ο Πρόεδρος της Βουλής θα ανακοινώσει τη διάλυση της Βουλής και θα προκηρύξει τις εκλογές, ανοίγοντας και επισήμως την προεκλογική περίοδο.

Στις 3 το μεσημέρι θα συνεδριάσει για τελευταία φορά το Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει για την προκήρυξη των εκλογών, ενώ θα καλέσει τα μέλη του να συνεχίσουν κανομικά το έργο τους μέχρι τις εκλογές.

Στη θέση τους θα παραμείνουν έως τις εκλογές όλα τα μέλη της κυβέρνησης που κατέχουν τα λεγόμενα εκλογικά υπουργεία -το Εσωτερικών, το Προστασίας του Πολίτη, το Δικαιοσύνης και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Εντός της ημέρας ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος θα απευθύνει μήνυμα προς το λαό, ανακοινώνοντας τις εκλογές. Στην ομιλία του θα εστιάσει στην ανάγκη να συνεχισθεί το μεταρρυθμιστικό έργο.

Επίσης, το μεσημέρι της Μ.Τετάρτης συνεδριάζει το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, το οποίο αναμένεται να εγκρίνει τον κύριο όγκο των ψηφοδελτίων του.

Όλες οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στις πράσινες λίστες θα συμπεριληφθούν οι Γιάννης Ραγκούσης και Γιώργος Παπακωνσταντίνου και μάλιστα στις περιφέρειες που οι ίδιοι επιθυμούν.

Newsroom ΔΟΛ

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο