Το σχέδιο «ανάστασης» του Τζ. Ουάσινγκτον

Ο πρώτος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, ο Τζορτζ Ουάσινγκτον, πέθανε ξαφνικά το 1799, λόγω γρίπης.
Οι Αμερικανοί πένθησαν την απώλεια του ήρωα της Αμερικανικής Ανεξαρτησίας, όμως ένας άνθρωπος δεν μπόρεσε να αντέξει το χαμό του.
Ήταν ο αρχιτέκτονας Ουίλιαμ Θόρντον, ο οποίος πίστευε ότι ο πρώτος πρόεδρος έπρεπε να κρατηθεί στη ζωή, καθώς η προσφορά του ήταν αναντικατάστατη.
Κατέστρωσε λοιπόν ένα σχέδιο, το οποίο θα επανέφερε τον Ουάσινγκτον στον κόσμο των ζωντανών.
Ο Θόρντον, ο οποίος σχεδίασε το Καπιτώλιο, είχε επίσης και ιατρικές σπουδές στο πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου. Εκείνη την εποχή η ιατρική έρευνα ασχολούνταν με τη μετάγγιση αίματος και ο Θόρντον είχε ενθουσιαστεί με τη νέα –τότε- πρακτική.
Σύμφωνα με το σχέδιο, θα ζέσταινε το άψυχο σώμα του Ουάσινγκτον με φωτιά και στη συνέχεια θα το έτριβε, τυλιγμένο με κουβέρτες, για να επαναφέρει τη θερμοκρασία στα φυσιολογικά επίπεδα.
Μετά, μέσω μιας τραχειοτομής θα
εμφυσούσε αέρα στους πνεύμονές του.
Το τελικό και πιο σημαντικό βήμα προέβλεπε τη μετάγγιση αίματος στο πτώμα του Ουάσινγκτον. Το αίμα θα ήταν από πρόβατο, καθώς τότε οι γιατροί πίστευαν ότι το συγκεκριμένο έχει εξαιρετικές ιδιότητες.
Το αίμα προβάτου θα κινητοποιούσε ξανά τα όργανα του προέδρου και θα τον επανέφερε στη ζωή.
Μάλιστα, πρότεινε το σχέδιό του στη χήρα του προέδρου, τη Μάρθα Ουάσινγκτον, η οποία μετά από σκέψη απέρριψε την προσφορά του Θόρντον. Ο λόγος ήταν ότι ο σύζυγός της θα έπρεπε να αναπαυθεί τιμημένος, μετά από την ηρωική του προσφορά στην ανεξαρτησία των ΗΠΑ.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο