ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΗΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ…

Ο καιρός πάντως θα επιδεινωθεί κι άλλο τις επόμενες ώρες, αφού οι βροχοπτώσεις αναμένεται να ενταθούν περισσότερο. Στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας θα επικρατούν ισχυροί άνεμοι και καταρρακτώδεις βροχές, ενώ στην Βόρεια Ελλάδα θα υπάρχει και χιονόπτωση, αλλά και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.
Πιο συγκεκριμένα, η Δυτική Ελλάδα και η Αττική βρίσκονται στο έλεος της βροχής, αφού εδώ και λίγες ώρες οι βροχοπτώσεις είναι πολύ έντονες. Στη Βόρεια Ελλάδα υπάρχουν βροχές και χιονοπτώσεις, όμως πρόβλημα αντιμετωπίζει μόνο ο Έβρος.
Ίδιο θα είναι και αύριο το σκηνικό, με την Ελλάδα να «πλήττεται» από έντονες βροχοπτώσεις και θυελώδεις ανέμους.
Τρέχει και δε φτάνει η Πυροσβεστική
Σοβαρά προβλήματα έχουν παρουσιαστεί σε πολλές περιοχές της Ελλάδας από την έντονη βροχόπτωση. Πιο συγκεκριμένα, στην Αθήνα η οδός Πειραιώς παραμένει εδώ και ώρα κλειστή λόγο συμφόρησης των νερών και στα δύο της ρεύματα στο ύψος της Χαμοστέρνας.
Μάλιστα, ένα λεωφορείο είχε ακινητοποιηθεί με τους επιβάτες να παραμένουν μές εγκλωβισμένοι για αρκετή ώρα. Τελικά, όλοι τους απεγκλωβίστηκαν με τη βοήθεια ανδρών της πυροσβεστικής.
Πολλά προβλήματα και στο κέντρο της Αθήνας, αφού χάλασαν φανάρια και η κυκλοφορία διεξάγεται με πολλά προβλήματα.
Κλειστός είναι ο δρόμος στην εθνική οδό Αθηνών Πατρών, λόγο κατολίσθησης από τους ισχυρούς ανέμους, ενώ και η παλιά εθνική οδός Κορίνθου Πατρών, είναι κλειστή στο ύψος του Διακοφτού. Κλειστός και ο περιφερειακός Αιγάλεω – Ασπροπύργου, όπως και ο παραλιακός δρόμος Μαρκόπουλου – Ωροπού προς Αγίους Αποστόλους.
Η πυροσβεστική έχει δεχθεί εκατοντάδες κλήσεις, οι περισσότερες εκ των οποίων στην επαρχία είναι για αντλήσεις νερού. Τα σοβαρότερα προβλήματα εντοπίζονται στο Αίγιο και την Τρίπολη, αφού σε αυτές τις περιοχές επικρατεί βροχόπτωση από χθες το βράδυ.
Στα όρια του συναγερμού ο Έβρος
Σοβαρά προβλήματα υπάρχουν και στον Έβρο, αφού το ποτάμι έχει φουσκώσει από τα νερά. Η πόλη είναι στα όρια του συναγερμού, ενώ υπάρχει ενδεχόμενο να εκκενωθεί άμεσα το χωριό Ορμένιο.
Να σημειωθεί τέλος, πως οι κλήσεις στην πυροσβεστική ξεπερνούν τις 200, στην Τρίπολη τις 100, στο Αίγιο μέχρι στιγμής «αγγίζουν» τις 70, ενώ η νύχτα αναμένεται να είναι πολύ δύσκολη σε όλη τη χώρα.

 newsbomb.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο