Προκρίσεις-άθλος για τα ελληνικά σπαθιά

Ορατό είναι πλέον το ενδεχόμενο τετραπλής εκπροσώπησης από τα ελληνικά σπαθιά στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Μετά την εξαιρετική εμφάνιση στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Μάλχιοβ, που συνδυάστηκε με την κατάκτηση δύο μεταλλίων, η χώρα μας φαίνεται ότι κατάφερε να «κλειδώσει» δύο προκρίσεις για Λονδίνο, ενώ σε περίπου ένα μήνα θα γίνει γνωστό εάν το νούμερο αυτό διπλασιαστεί, κάτι που είναι εξαιρετικά πιθανό. Και όλα αυτά, τη στιγμή που οι αθλητές μας  χρειάστηκε να υπερβάλουν εαυτούς, αφήνοντας στην άκρη τα σοβαρά βιοποριστικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, αλλά και τα όποια εμπόδια παρουσιάστηκαν στο δρόμο τους σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής μέχρι και την ολοκλήρωση του τελευταίου Παγκοσμίου Κυπέλλου. Είναι χαρακτηριστικό, ότι λόγω έλλειψης χρημάτων, η παρουσία των ελληνικών σπαθιών σε διεθνείς διοργανώσεις δεν ήταν αυτή που θα έπρεπε, κάτι που συνιστά άθλο τις

όποιες προκρίσεις τελικά επιτευχθούν.

«Όλη αυτή η διαδρομή, είναι ένας πραγματικός άθλος. Ένας άθλος, τον οποίο στο τελευταίο παγκόσμιο κύπελλο, αυτό του Μάλχιοβ την περασμένη εβδομάδα, αναγνώρισαν ακόμη και οι αντίπαλοί μας. Οι κορυφαίες δυνάμεις του αθλήματος δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι η ελληνική ξιφασκία με αμαξίδιο έχει φτάσει σε τέτοιο επίπεδο και γι` αυτό το λόγο με το τέλος των αγώνων έσπευσαν να μας συγχαρούν θερμά.  Το χρυσό μετάλλιο αποτέλεσε έκπληξη για όλους. Τολμώ να πω και για εμάς», είπε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Δημήτρης Κάζαγλης, ο οποίος νοσηλεύτηκε επί μία εβδομάδα σε νοσοκομείο της Αθήνας λίγο πριν την αναχώρηση για τους αγώνες.
«Είμαι σίγουρος ότι όλα θα πάνε καλά, ώστε στη συνέχεια να ξεκινήσουμε τη σκληρή δουλειά όλοι μαζί, ενόψει των Παραολυμπιακών Αγώνων. Θέλω να πιστεύω ότι στο Λονδίνο, εκτός των Πυλαρινού και Τριανταφύλλου, θα ταξιδέψουν τόσο ο Μπόγδος όσο και ο Αλεξάκης. Για μένα, στην κατάταξη του Μαρτίου, θα πρέπει να είναι μέσα στις προκρίσεις. Όμως καλό θα ήταν να περιμένουμε ένα μήνα πριν είμαστε σε θέση να πούμε κάτι παραπάνω». Η αποστολή στο Παγκόσμιο Κύπελλο διοργανώθηκε από την Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία ατόμων με αναπηρία.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο