Διάλεξη για τον αντιμικροβιακό χαλκό στο Νοσοκομείο Παίδων « Η Αγία Σοφία»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου Παίδων, «Η Αγία Σοφία», διάλεξη για τις ευεργετικές ιδιότητες του αντιμικροβιακoύ χαλκού που αφορά στη μείωση των ενδοσοκομειακών λοιμώξεων, από τον επιστημονικό σύμβουλο του Ε.Ι.Α.Χ. σε θέματα υγείας και πρώην Πρόεδρο ΕΚΕΠΥ, Δρ Πάνο Ευσταθίου.
 Ο Δρ Πάνος Ευσταθίου, στη διάλεξη που έδωσε παρουσία καθηγητών, ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού,  αφορούσε ενημέρωση για τον αντιμικροβιακό Χαλκό και τις νέες  προσεγγίσεις στην πρόληψη των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων και τη δημόσια υγεία. Συγκεκριμένα, παρουσίασε τα αποτελέσματα της τελευταίας έρευνας που έγινε στην Ελλάδα στα σχολεία της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας (Αρσάκειο Ψυχικού και Τοσίτσειο Εκάλης). Η ομιλία προκάλεσε το έντονο ενδιαφέρον των συνέδρων, όπως αυτό καταγράφτηκε από τις πολλές ερωτήσεις και το διάλογο

που αναπτύχθηκε, πιστοποιώντας την αναγκαιότητα εφαρμογής αντιμικροβιακών υλικών σε νοσοκομειακές μονάδες ως επιπλέον μέτρο αντιμετώπισης μολυσματικών ασθενειών. 

Σημείωση για τους Συντάκτες
Η χρήση του σήματος αντιμικροβιακού χαλκού Cu+ από μια εταιρεία, σημαίνει ότι ένα από τα κέντρα χαλκού, εξουσιοδοτημένο από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Χαλκού, έχει χορηγήσει την άδεια με βάση την τήρηση των αυστηρών κανόνων χρήσης. Οι κανόνες αυτοί, καθοδηγούν ως προς την ορθή προώθηση της τεχνολογίας τους, η οποία είναι συμβατή με τις υπάρχουσες έρευνες, τις ρυθμιστικές ή νομικές απαιτήσεις.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο